Intervenţii peste intervenţii. INCENDIILE de vegetaţie le dau de furcă pompierilor

Intervenţii peste intervenţii. INCENDIILE de vegetaţie le dau de furcă pompierilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultimele 48 de ore, pompierii gălăţeni au intervenit de peste 15 ori pentru a stinge incendiile de vegetaţie. După cum am aflat de la mr. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, vineri la ora 10,40 s-a acţionat pentru stingerea unui foc în aer liber la rampa de gunoi de la Tecuci, unde au ars 200 de metri pătraţi de teren, fie din cauza unei persoane iresponsabile, fie din joaca unor copii.

Câteva ore mai târziu, pompierii au intervenit în comuna Drăguşeni, unde au fost mistuite de flăcări şase tone de plante furajere. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de o ţigară aprinsă, aruncată cu sau fără intenţie.

În cursul serii, alte două incendii au dat de furcă pompierilor. Potrivit mr. Eugen Chiriţă, la Barcea au ars 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie, cauza probabilă fiind focul în aer liber, lăsat nesupravegheat, iar la Pechea - 25 de hectare de mirişte. Şi aici, cel mai probabil, a fost vorba tot de foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Tot vineri, timp de aproape şase ore, pompierii au avut misiunea de a supraveghea, în Zona Liberă Galaţi, o cisternă GPL care avea un ventil defect, şi a fost nevoie de eliberarea gazului în atmosferă. Pompierii au asigurat zona pentru ca, nu cumva, o mică scânteie să provoace un dezastru.

Revenind la principala cauză a incendiilor de vegetaţie, ISU Galaţi, prin vocea purtătorului de cuvânt, mr. Eugen Chiriţă, face apel către cetăţeni ca, în această perioadă caniculară, să evite distrugerea resturilor menajere prin incendiere. De asemenea, ISU Galaţi a solicitat primăriilor din judeţ ca, prin serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, să identifice, la nivelul fiecărei localităţi, zonele cu risc de incendiu, şi să acţioneze operativ pentru a elimina orice pericol.

Citit 1651 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Iulie 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.