PRIMARUL Ionuţ Pucheanu, despre TRANSPORTUL ÎN COMUN: ”E ceva vreme de când n-am mai folosit mijloacele Transurb”

PRIMARUL Ionuţ Pucheanu, despre TRANSPORTUL ÎN COMUN: ”E ceva vreme de când n-am mai folosit mijloacele Transurb”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

„Când am călătorit ultima oară cu Transurb? Acum câţiva ani, trebuie să recunosc. Spre ruşinea mea, ca să spun aşa, e ceva vreme de când n-am mai folosit mijloacele de transport în comun”, a mărturisit presei primarul Ionuţ Pucheanu. Dar asta nu înseamnă, afirmă edilul, că nu este la curent cu nemulţumirile gălăţenilor faţă de transportul în comun.

Schimbarea din august

„Sunt extrem de multe nemulţumiri, plecând de la tardivitatea cu care ajung în staţii până la lipsa aerului condiţionat din autobuze. Dacă vizavi de aerul condiţionat, momentan, nu prea avem ce face, pentru că e o investiţie consistentă la care ar trebui să supunem bugetul local, pe partea de optimizare a transportului, din luna august vor fi câteva suplimentări de autobuze pe anumite trasee, tocmai pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor şi nevoilor cetăţenilor. Şi pe unele trasee pe care s-a observat, în ultima lună, că traficul este mult subdimensionat faţă de aşteptările celor de la Transurb au fost scoase câteva autobuze. Încercăm, din mers, să rezolvăm aceste probleme ridicate de cetăţeni, sperăm că într-un decurs de timp nu foarte îndepărtat să ajungem la un minim standard care să-i poată mulţumi şi pe dumnealor”, a declarat primarul.

Cât despre achiziţia de autobuze moderne, cu aer condiţionat, bugetul oraşului nu poate suporta o astfel de investiţie. Nici măcar în urma unei rectificări nu s-ar putea face nimic, riscul fiind să fie oprite alte proiecte de investiţii aflate în desfăşurare.

Refugiile mai întârzie

Şi dacă tot stau mult în staţie, în aşteptarea mijlocului de transport de care au nevoie, din păcate, gălăţenii nu se pot refugia de soare decât la umbra vreunui copac sau acoperiş, nicidecum în refugii. „Nici în momentul de faţă licitaţia pentru refugii nu este finalizată. Sperăm ca până la jumătatea lunii august să se închidă această procedură, să vedem dacă vor exista contestaţii sau nu, urmând ca, într-un timp cât mai apropiat, să poată fi puse şi în operă. Cele 125 de astfel de refugii nu au fost achiziţionate pentru un anumit tip de transport, strict pentru autobuze sau troleibuze. Ele vor putea fi folosite acolo unde este nevoie!”, a promis Ionuţ Pucheanu.

Citit 13735 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.