ATITUDINI/ Disperare de vecin. Latrina fudulă din buricul târgului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Corina Dobre

ATITUDINI/ Disperare de vecin. Latrina fudulă din buricul târgului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Există la Galaţi, chiar în buricul târgului, vizavi de Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi", la doi paşi de Poliţia municipală (secţia 1), la trei paşi de Biserica greacă, şi la patru paşi de Primărie, o clădire dezafectată care stă să se dărâme!, și pute îngrozitor. Fără uşi, fără ferestre, fără proprietari sau chiriaşi, clădirea este lăsată de izbelişte, pradă oamenilor străzii, a câinilor fără stăpân, a pisicilor, care îşi fac nevoile acolo completând imaginea dezastruoasă de groapă de gunoi! Mai mult, vecinii mizerabilei clădiri depozitează între pereţii scorojiţi fel de fel de lucruri dubioase şi urât mirositoare pe care să le aibă la îndemână în caz de ceva!

Poate n-ar deranja atât de tare dacă respectivă dărăpănătură ar fi undeva la marginea oraşului, sau într-un loc mai puţin frecventat, dar aici, unde zilnic trec mii şi mii de cetăţeni, elevi, studenţi, cadre didactice, poliţişti, funcţionari ai Primăriei sau călătorii autobuzelor care îşi au staţia "Albatros", faţă în faţă cu mizeria descrisă, nici nu se poate imagina!

Textul pe care tocmai l-aţi citit nu-i un pamflet, nu-i o poveste oarecare, veche de trei, patru sau cinci ani, nici vreo reclamaţie de octogenar înrăit, nu: e strigătul de ajutor al unui vecin disperat. Mulţumesc pentru înţelegere!

CLICK AICI pentru a AFLA ce au de SPUS GĂLĂȚENII


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 3940 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2016 19:25

7 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 12 August 2016 09:29
  5.13.197.***
  Pai nu vedeti padurea din cauza bocancilor.. roz! Pai odata ce scrie: TEREN DE VANZARE cum sa fie cladirea fara propietar??? Inseamna ca cineva este propietar pe acea cladire, si asteapta sa I-o darame primaria sau noul comparator... deci trageti-l de urechi pe propietar daca este cu adevarat el... nu un Macri inventat care intentiona sa fure cladirile vis-à-vis de fostul magazinul universal si sediul postei din centru!
  Suntem un catun plin de caini si atitudini lipsa!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Diana72
  Joi, 11 August 2016 11:27
  81.12.149.***
  Cei de la Fondul Locativ din Primarie trebuia sa monitorizeze toate cladirile de genul acesta si sa faca o statistica sau un Raport cu starea acestora pe care sa il prezinte sefilor sau chiar Primarului !
  Dar daca nu are cine sa-i impinga de la spate, au salariile decente si sigure si nu exista indicatori de performanta, treaba va merge la fel de prost in continuare...
  1
  4
  Raportează
 • postat de popa
  Joi, 11 August 2016 08:33
  109.100.26.***
  Strigator la cer.... O mizerie mai mare pe o strada principala exista? Poate fi emblema orasului si a alegatorilor care nu penalizeaza edilii.
  1
  5
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Joi, 11 August 2016 08:20
  193.230.156.***
  nu va raspunde nimeni , CINE A RASPUNS PENTRU IONUT MANCAT DE CAINI, PENTRU AURA MOARTA IN ACCIDENTUL AVIATIC, PENTRU CEI INNECATI LA CONSTANTA , PENTRU COLECTIV SI CATE SI MAI CATE????????? PRIMARIA DETINE LOCUINTE IN CARE STAU CHIRIASI , CLADIRI CARE DAU SA CADA SI NU INTERVINE CU NIMIC SA LE REPARE. PE UNIVERSITATII, MAI APROAPE DE PRIMARIE , ESTE O ALTA CURTE SI CASA DARAPANATA CE TINE LOC DE LATRINA CARE DA SA CADA PESTE CETATENI. PANA NU II FACEM NOI SA RASPUNDA NIMENI NU O VA FACE. CE GOSPODAR ESTE NOUL PRIMAR PSD, BA CHIAR MAI RAU CA MARIUS STAN S/A PLICTISIT SI DE AUDIENTE IN CONDITIILE IN CARE A FACUT O GROAZA DE PROMISIUNI. A OBOSIT.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Anda
  Joi, 11 August 2016 05:42
  5.13.235.***
  Aha! Deci exista un corector, care in preziua publicarii articolului a fost liber. Desi nici expresia "prada oamenilor strazii" nu suna foarte bine, e mult mai acceptabil ca prima data. Va multumesc. Si daca aveti nevoie de un al doilea corector, va stau la dispozitie.
  0
  3
  Raportează
 • postat de mdea
  Miercuri, 10 August 2016 15:44
  109.103.162.***
  sunt curios cine va raspunde cand cladirea va cadea peste pietoni..
  mai propun sa o punem pe stema orasului pentru ca reflecta foarte exact starea generala a orasului ca si viitorul sau
  4
  19
  Raportează
 • postat de Iancu din Hunedoara
  Miercuri, 10 August 2016 14:14
  91.208.234.***
  domnule anton stanciu, imi place atitudinea pe care o ai fata de semenii tai care poate n-au avut atat noroc pe cat ai avut dumneata si nasul dumitale fin (sensibil la mirosuri)...:
  "cladirea este lasata de izbeliste, prada animalelor comunitare (caini, pisici, oameni ai strazii)"
  In halul asta s-au dezumanizat unii dintre noi incat au ajuns sa incadreze oamenii strazii in categoria animalelor comunitare!!!
  Rusine domnule anton stanciu!
  15
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.