CULESUL VIEI se apropie cu paşi mari
Foto: Foto ”Viața liberă”

CULESUL VIEI se apropie cu paşi mari
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cam trei săptămâni mai sunt până când va începe culesul viei, pe dealurile Bujorului. Managerul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV) Târgu-Bujor, cercetătoarea Alina Donici, ne-a dat detalii.

“A fost un an greu pentru cultura de vie. Ne-am confruntat cu mai multe boli, în cultură, printre care şi mana. Apoi, după 28 iulie, când s-au oprit ploile, a trebuit să facem faţă unor atacuri foarte agresive de făinare. Dar am încercat să ne facem treaba bine, indiferent care a fost provocarea. Estimăm acum că vom avea o producţie de circa 5.000 de kilograme la hectar. E greu, totuşi, să putem spune cu precizie când vom începe recoltatul. Cum e în continuare secetă, nu este exclus să mai apară probleme în cultură. Dar probabil că vom începe în perioada 1-5 septembrie şi vom amâna în situaţia în care plouă. De fapt, începutul culesului depinde mult şi de soiurile pe care le ai în cultură. Iar noi avem şi soiuri timpurii, aşa că e normal să începem recoltatul ceva mai devreme”, a declarat Alina Donici.

Staţiunea are în exploatare o suprafaţă de peste 350 de hectare de vie nobilă, din soiuri diverse. Din struguri, echipa staţiunii obţine o varietate de sortimente de vinuri, de la Fetească Neagră, la Merlot Ecologic şi Şarbă, până la Fetească Albă şi Cabernet Sauvignon.

Vinurile se vând şi vrac, dar şi la sticlă.

Citit 2110 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.