PRODUSELE care le-au dat cele mai multe bătăi de cap gălăţenilor. Raport al Protecţiei Consumatorilor

PRODUSELE care le-au dat cele mai multe bătăi de cap gălăţenilor. Raport al Protecţiei Consumatorilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 650 de reclamaţii au fost primite, în perioada ianuarie - iunie 2016, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi. Numărul acestora este mai mare decât cel înregistrat în prima jumătate a anului trecut. Mai exact, instituţia responsabilă de protecţia consumatorilor a primit 652 de reclamaţii, faţă de 626, în prima parte a anului 2015.

Totodată, potrivit unui raport publicat de CJPC Galaţi, în prima jumătate a anului curent, au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de 18.108 lei şi temporar produse în valoare totală de 426.152 de lei. În urma reclamaţiilor, s-au aplicat amenzi în valoare de 107.840 de lei, dintre care 95 la sută au fost încasate operativ, iar cinci la sută au fost trimise la executare silită sau au fost contestate în instanţă.

Cele mai multe dintre petiţii, 49 la sută, au vizat produse nealimentare, apoi 38 la sută prestări servicii, 8,3 la sută servicii şi produse financiare şi 5,8 la sută produse alimentare.

În raport se mai precizează că, în primul semestru al anului 2016, s-au desfăşurat şase acţiuni de consiliere a operatorilor economici din judeţ, vizând condiţiile de comercializare a produselor, prestare a serviciilor, noutăţi legislative şi interpretarea legislaţiei. La solicitarea operatorilor economici, s-a acordat consultanţă şi privind modul de redactare a etichetelor produselor.

Citit 3567 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.