Inteligenţa micuţilor se moşteneşte de la mămici

Inteligenţa micuţilor se moşteneşte de la mămici
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De-a lungul timpului s-au realizat diverse studii pentru a vedea dacă inteligenţa poate fi moştenită şi de curând, cercetătorii au ajuns la concluzia că gena maternă este cea care transmite copilului inteligenţa. Se pare că aceasta este strâns legată de cei doi cromozomi x pe care îi deţine gena maternă. 

Mai mult decât atât, cercetătorii de la Universitatea din Minnnesota au descoperit că acei copii care sunt foarte apropiaţi de mamele lor sunt capabili să rezolve jocuri cu simboluri complexe la vârsta de doi ani. Aparent, aceştia sunt perseverenţi şi nu devin frustraţi când întâmpină probleme.

Influenţa relaţiilor emoţionale asupra dezvoltării creierului a fost pusă sub lupă şi de cercetătorii de la Universitatea din Washington. Aceştia au descoperit că o legătură sigură şi dragostea mamei pot dezvolta anumite părţi ale creierului. Timp de şapte ani, oamenii de ştiinţă au urmărit modul în care mamele creează conexiunea cu copiii lor. Astfel, au ajuns la concluzia că minorii care au primit suport emoţional din partea mamelor şi valorificarea nevoilor, au ajuns la vârsta de 13 ani cu 10 la sută  mai inteligenţi decât copiii cu mame distante emoţional.

Conform studiilor, inteligenţa se moşteneşte în proporţie de 40-60 la sută, restul procentajului fiind legat de mediul înconjurător, stimulare şi caracteristici personale. Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că inteligenţa este de fapt abilitatea de a rezolva problemele prin intermediul gândirii raţionale, a intuiţiei şi a emoţiilor.

Citit 2717 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2016 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.