Asiguraţi de zeci de ani. Care sunt cei mai LONGEVIVI PENSIONARI din Galaţi

Asiguraţi de zeci de ani. Care sunt cei mai LONGEVIVI PENSIONARI din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

"Pensie lungă!" se urează de fiecare dată persoanelor care îşi încetează activitatea în muncă, în ideea de a se bucura cât mai mult timp de o viaţă liniştită, dar şi de banii pe care i-a cotizat în contul asigurărilor sociale timp de zeci de ani. În realitate, la noi în ţară, puţine sunt cazurile în care reuşesc să "recupereze" o viaţă întreagă de contribuţii la sistemul de  pensii.

Sunt însă şi oameni, puţini, ce-i drept, care au cotizat doar câţiva ani la acest fond, dar au ajuns să mănânce pensie o perioadă chiar şi de zece ori mai mare. Conform informaţiilor primite de la Casa Judeţeană de Pensii din Galaţi, aceştia sunt, însă, de regulă, cei care au fost nevoiţi să iasă la pensie în urma unor evenimente nefericite, dar care, iată, au reuşit să ajungă la o vârstă demnă de invidiat, cu toate necazurile prin care au trecut.

Şase ani de cotizaţie, 60 de pensie

A plătit cel mult doar şase ani contribuţie la asigurările sociale, dar se bucură de 60 de ani de pensie. Este cazul unui gălăţean născut în 1932, care a lucrat ca miner până în 1956. La numai 24 de ani, a fost nevoit să iasă la pensie anticipată de invaliditate. Dacă presupunem că s-a angajat la vârsta de 18 ani, înseamnă că nu a apucat să cotizeze la fondul de asigurări sociale mai mult de şase ani. În prezent, gălăţeanul nostru a ajuns la frumoasa vârstă de 84 de ani şi se bucură de pensie de mai bine de şase decenii.

Veteranii pensionarilor din agricultură

Un alt gălăţean, care  a lucrat de data aceasta în agricultură, se poate lăuda că "mănâncă" pensie de 59 de ani. Şi el este născut tot în 1932, are în prezent 84 de ani şi este ieşit la pensie parţială de invaliditate din 1957. La un calcul simplu, se poate vedea că, în momentul pensionării, avea doar 25 de ani, deci cu cel mult nouă ani de contribuţii la asigurările sociale, în cazul în care este absolvent de şcoală profesională şi a muncit de la 16 ani.

Un alt caz este acela al unui mecanic agricol, care a fost angajat timp de cel mult trei ani, dacă a absolvit profesionala. Născut în 1952, acesta s-a retras din activitate în 1971, deci primeşte pensie de 45 de ani.

Pensionat la 21 de ani

Un alt caz aflat în evidenţele Casei Judeţene de Pensii din Galaţi este cel al unui şofer care a fost nevoit să iasă la pensie la vârsta de 21 de ani. Dacă luăm în considerare că a început să muncească după absolvirea şcolii profesionale, adică la 16 ani, în momentul pensionării anticipate de invaliditate avea cinci ani de contribuţie la fondul de asigurări sociale. În prezent, gălăţeanul a împlinit 77 de ani şi are 56 de ani de pensie.

Citit 4452 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2016 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.