Transport pe muzică: „Avem di tăti!”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De la tăcere la zgomote, de la populară la vulgară, de la deocheată la religioasă… *

Aşa cum este el (ne)reglementat, transportul gălăţean de persoane are de toate. La maxi-taxi sau în autobuze, şoferii pun uneori pe amplificare muzică sau emisiuni radio: cu meciuri sportive, ştiri etc.

Despre muzică, de vreo câteva  ori am auzit manele cu text de-a dreptul porcos sau doar puţin mai sexi. O parte din călători dansa pur şi simplu pe muzică rock sau hip-hop, cealaltă jumătate strângând din dinţi, alteori ne-a bucurat sau ne-a plictisit, după caz, muzica populară, am avut parte şi de jazz, şi de muzică mai clasică (rar, rar de tot), am avut uneori parte chiar de linişte. Pe autobuze, mai rar auzi,, discret, muzică, şi ciuleşti urechile să înţelegi şi tu ceva.

Cel mai puţin obişnuit a fost să aud, într-o seară, o… slujbă bisericească! „Oare am avut accident, n-am fost pe fază şi sunt acum în Rai?” – mi-am spus în mod firesc. Puţin mai încolo, am auzit un comentariu, apoi muzică de Bach. Oare eram în Germania? Până la urmă m-am lămurit, în momentul în care am auzit iar vocea crainicului: era Radio Trinitas.

Cum vă spuneam, gălăţenii au parte de toată gama de muzică: de la cea sexoasă la cea religioasă. Numai că nu în aceeaşi zi şi nu pentru toţi cu aceeaşi plăcere…

Citit 1401 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.