După articolele din ”Viaţa liberă” | S-a astupat GROAPA de pe Bălcescu nr. 3
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

După articolele din ”Viaţa liberă” | S-a astupat GROAPA de pe Bălcescu nr. 3
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce oamenii care locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu, la numărul 3, au făcut mai multe sesizări, atât către "Viaţa liberă", cât şi către Primăria Galaţi, cu privire la groapa care ameninţa să le blocheze orice cale de acces spre propriile case, autorităţile au luat, în sfârşit, măsuri.

Luni, în jurul orei prânzului, unul dintre locatarii din zonă ne-a anunţat că au fost demarate lucrările de reabilitare. "În sfârşit, au venit să astupe groapa. N-a fost nevoie decât de o săptămână de stat cu maşinile în stradă şi cu frica în sân pentru ca autorităţile să se mişte şi să rezolve această problemă", a explicat Gheorghe Stan.  

Sesizări vechi de aproape doi ani

"Sesizări s-au mai făcut şi în trecut cu privire la starea acestui spaţiu, domeniu public până la urmă. Acum, nu mai putem intra cu maşinile, de frică să nu se surpe terenul şi să rămânem cu roţile suspendate, ori mai rău. Până la urmă, a cui e vina că se surpă terenul acolo? S-au făcut, în trecut, lucrări la ţevi, însă asfaltare nu. S-a turnat doar nişte pietriş şi a fost lăsat aşa. Trebuie astupată urgent groapa", ne-a spus Marian Hălăucă, unul dintre locuitorii din zonă. 

S-a găsit sursa problemei

"În urma cercetărilor făcute de Direcţia tehnică a primăriei, s-a constatat că în zonă s-a făcut o lucrare, în urmă cu mai mult timp, care nu a fost finalizată cum trebuie şi, din acest motiv, s-a surpat terenul. Deja am luat toate măsurile ca problema să nu se mai repete, iar groapa a fost astupată, astfel încât cetăţenilor să li se permită iarăşi accesul în zonă, fără probleme", a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. 

Reabilitare sau cârpeală? 

Deşi groapa a fost astupată, o parte dintre cei din zonă sunt tot nemulţumiţi, dat fiind că lucrarea a fost, de fapt, doar turnarea unui strat de pietriş peste groapă. "Speram ca, odată cu lucrările astea, măcar să se toarne un pic de asfalt, sau ceva beton, că arăta mai bine. Aşa, dacă plouă, putem să ne aşteptăm tot la şanţuri şi surpări. Mai ales că vine iarna", ne-a spus o doamnă din zonă.

Citit 1875 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2016 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.