"Revoluţie" la CFR Călători / Blatiştii şi "naşii" pot fi raportaţi online

"Revoluţie" la CFR Călători / Blatiştii şi "naşii" pot fi raportaţi online
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începând din această lună, CFR Călători a introdus posibilitatea de raportare online a călătoriei frauduloase cu trenul. "Implică-te! Raportează călătoria fără bilet" este numele campaniei iniţiate de operatorul naţional feroviar, care are drept scop combaterea călătoriei fără bilet, „cu şi pentru pasagerii noştri care pot lua atitudine, semnalând direct situaţiile de tolerare sub orice formă a călătoriei fără bilet”. Înţelegem de aici că pot fi semnalaţi atât blatiştii, cei care s-au obişnuit să circule fără bilet, dar şi „naşii” prea binevoitori, care sunt dispuşi să „închidă ochii” pentru un pumn de… arginţi.

„Măsura face parte din demersul managementului CFR Călători de îmbunătăţire a calităţii călătoriei cu trenul şi dublează acţiunile repetate de control. Merităm cu toţii trenuri decente şi călătorii de calitate. Schimbarea nu stă într-un salariat sau doar în dorinţa şi eforturile de schimbare ale managementului CFR. Schimbarea se regăseşte în fiecare dintre noi şi porneşte de la valori individuale şi mentalităţi, atât în ceea ce priveşte obişnuinţa de călătorie fără bilet, cât şi la nivelul atitudinii civice din societatea românească”, continuă comunicatul.

Raportarea online a unei călătorii frauduloase se poate face prin completarea unui formular online disponibl pe site-ul www.cfrcalatori.ro. Cel care face sesizarea trebuie să fi avut bilet valabil la călătoria respectivă, numărul acestuia fiind solicitat în formular. De asemenea, celui care face reclamaţia i se cer datele de contact (nume, prenume, număr telefon şi adresă - opţional, adresă de e-mail - obligatoriu). Pot fi ataşate şi poze sau filmuleţe cu momentul incriminat.

„Este absolut necesar să stopăm orice formă de furt care păgubeşte o companie publică susţinută de statul român prin contribuţia fiecăruia dintre noi. Acţiunile împotriva corupţiei sunt, în fapt, acţiuni pentru evoluţia şi dezvoltarea noastră ca societate, iar corupţia la orice nivel trebuie denunţată de fiecare dintre noi, pentru că indiferenţa individuală duce la disconfortul tuturor”, a declarat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, referitor la această campanie.

Citit 2227 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2016 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.