MOAȘTELE Sfintei Muceniţe Filofteia, aduse la Galaţi
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

MOAȘTELE Sfintei Muceniţe Filofteia, aduse la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)


Arhiepiscopia Dunării de Jos a făcut public programul manifestărilor culturale şi religioase pe care le va organiza în cadrul ediţiei din acest an a Sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galaţiului.

Manifestările vor începe încă de duminică, 27 noiembrie. La ora 15,00, moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia vor fi aduse la Galaţi de o delegaţie patriarhală şi vor fi primite de o delegaţie locală, condusă de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Casian. Se va merge în pelerinaj până la Catedrala Arhiepiscopală, unde se va oficia mai întâi o slujbă de primire a moaştelor şi apoi una de priveghere a Sfintei Filofteia. Apoi, moaştele vor fi scoase, spre închinare, pe esplanada din faţa Catedralei. De la ora 18,00 la începe, tot în Catedrală, Acatistul Sfântului Apostol Andrei.

Ziua de 28 noiembrie va debuta, la Sala de expoziţii temporare „Sergiu Dumitrescu”, de la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine, cu un simpozion naţional intitulat „Ce aşteaptă tinerii/seminariştii de la Biserică. Ce aşteaptă Biserica de la tineri/seminarişti.” Se va lansa şi volumul „Personalităţi bisericeşti din eparhie. Importanţa lor zonală, naţională şi internaţională”. La ora 18,00, tot în sala “Sergiu Dumitrescu”, se va vernisa expoziţia “În prag de sărbătoare”. În paralel, în foaierul Teatrului Muzical se inaugurează expoziţia “Icoana din sufletul meu”.

Marţi, pe 29 noiembrie, la ora 9,00 începe, la Catedrală, Sfânta Liturghie. Şi aici, dar şi la Capela Sfântul Andrei de la Combinatul Siderurgic ArcelorMittal şi la Capela Seminarului Teologic vor avea loc şi slujbe, dar şi acţiuni educative de popularizare a mesajului creştin ortodox.

Seara, de la ora 18,00, la Catedrală, va avea loc o slujbă de priveghere a Sfântului Andrei. La Teatrul Muzical începe, la aceeaşi oră, un concert de muzică bisericească laică, cu participarea corului Seminarului Teologic „Sf. Andrei” din Galaţi şi a altor formaţiuni corale. La ora 19,00, începe “Pelerinajul luminii”, pe traseul Catedrala Arhiepiscopală – Capela Seminarului Teologic.

Miercuri, de ziua Sfântului Apostol Andrei, programul liturgic la Catedrală începe la ora 8,00 cu Acatistele Sfântului Apostol Andrei şi cel al Sfintei Muceniţe Filofteia. Urmează, de la 9,00, Sfânta Liturghie închinată Sfântului Apostol Andrei. De la ora 12,00, începe programul “În căutarea celor tineri şi trişti”, în cadrul căruia fiecare parohie oferă pachete cu mâncare caldă către 20 de familii sărace. La ora 13,00 începe un program de colinde numit “Sfântul Apostol Andrei – model de apostolat pentru studenţi”, organizat de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi, la capela din Complexul “Al. I. Cuza”.

Citit 8236 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2016 17:00

8 comentarii

 • postat de condurache
  Vineri, 25 Noiembrie 2016 22:18
  5.13.247.***
  bai nea anti soros matale cu cat esti platit sa pierzi timpu pe forumuri scriind mesaje pline de ura ? Vezi ca te da de gol IP-ul.
  Nu comentez ce ai zis ca se vede ca esti "român" chiar verde esti, verde de la bani sa ne-ntelegem, probabil ca tot cel ce-ti da banii ca sa scrii ineptii ti-a zis ca esti roman adevarat, ca sa-ti bage in coma constiinta aia si asa adormita. Trezeste-te omule, desteapta-te.
  4
  1
  Raportează
 • postat de giovani
  Vineri, 25 Noiembrie 2016 20:57
  82.76.11.***
  V-a certat cineva ca va cheltuiti banii pe alcool, tigari, droguri si apoi mergeti la spital sa va faca bine?
  Sau o liniuta pe autostrada?

  Nu mai vorbesc de banii aruncati pe lucruri inutile care au valoare "0" a doua zi !

  Ca obositi muncind pentru aceste nimicuri si nu cresteti florile vietii (copiii) ca nu mai aveti timp !

  Fiecare are dreptul sa aleaga! Dar ceea ce alegeti e ce va sugereaza cei ce v-au orbit. Adica nimic.

  Asa ca mai bine nu injurati pe altii.
  5
  3
  Raportează
 • postat de anti soros
  Vineri, 25 Noiembrie 2016 17:55
  89.137.139.***
  Nea strumph-ule?!! Matale cand esti atacat la buzunar faci spume si ataci persoanele? Ce produci tu parazitule de popa pt comunitate?! Doar cheltuiti bani si bagati frica in oamenii inculti si creduli ca vine diavolul si ii duce in iad si alte bazaconii inventate de voi ca sa o duceti bine.
  Bre cu mine nu iti merge! Parazitule dute la munca si fa ceva pt tara! De la buget se pierd sume colosale pt intretinerea miilor de preoti care nu produc nimic si celor 16000 de biserici. Daca construiati locuinte sau scoli sau spitale era mai bine pt societate. Si nu sunt anti roman ci mai roman ca toti popii mincinosi si paraziti care traiesc pe spinarea noastra! Sa invete o meserie ca lumea nu sa prosteasca lumea !
  Uitati cand se ducea lumea la voi sa se spovedeasca si ii turnati la securisti? Cand vi se spune adevarul in fata veniti cu placa ca vrem sa distrugem biserica si alte gogomanii aaa?! Atat puteti? Veci ca preasfantul ala de la Constanta Teodosie poate mai mult....sa fure!
  5
  4
  Raportează
 • postat de DB
  Vineri, 25 Noiembrie 2016 08:42
  5.13.178.***
  Ce falcute au toti popii din poza!! Astia nu-s tot romani?
  3
  4
  Raportează
 • postat de george
  Joi, 24 Noiembrie 2016 23:51
  185.45.177.***
  Institutia asta, Biserica, o ia cu pasi repezi si apasati pe calea Parlamentului. Incepe lumea sa ii vada asa cum sunt de fapt!
  5
  11
  Raportează
 • postat de strumph
  Joi, 24 Noiembrie 2016 21:50
  5.13.166.***
  cu siguranta de 10 ori mai putine daca i-am pune la munca pe postacii sorosisti, anti-romani, atei, curcubei, etc., care stau toata ziua pe net, in loc sa munceasca.
  13
  6
  Raportează
 • postat de BRUNO
  Joi, 24 Noiembrie 2016 20:59
  100.99.76.***
  DOAMNEEE,cred ca suntem tara cu cei mai multi popi pe cap mde locuitor,sau ,poate,mai bine pe km patrat...MAI CEVA CA-N EVUL MEDIU,SUSTINUTI DE STAT5 SI DE BUZUNARELE CREDULILOR,EI SI CONSTRUCTIILE FARAONICE SI ATAT DE INUTILE PE CARE LE FAC...BINE CA NU AVEM AUTOSTRAZI SI SPITALE DAR AVEM ATAT DE MULTI PURTATORI DE SUTANA...plimba mereu moaste,pe cand se termina CIOLANIADA ASTA ATAT DE PENIBILA SI INAPOIATA,RADE LUMEA CIVILIZATA DE NOI,SUNTEM ULTIMII IN EUROPA CA NIVEL DE TRAI DAR CU CEI MAI MULTI POPI...PE CAND NU VOM FI OBLIGATI SA PLATIM PRIN IMPOZIT SI PENTRU ACEASTA INSTITUTIE VETUSTA SI INUTILA CARE ESTE b.o.r.S.R.L-ul cel mai prosper,neplatitor de impozit???!!!
  7
  12
  Raportează
 • postat de trump
  Joi, 24 Noiembrie 2016 16:10
  89.137.139.***
  Oare cate autostrazi faci daca pui toti popii aia din poza la munca?! Sau in agricultura.... CE?!! Nu vor? Nu le place munca?!!!!
  8
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.