Zeci de poliţişti locali patrulează pe străzi

Zeci de poliţişti locali patrulează pe străzi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul municipiului Galaţi, Poliţia Locală va acţiona până pe data 4 decembrie, cu efective sporite, formate din poliţişti locali de ordine publică, siguranţă rutieră şi de la intervenţie rapidă, care vor interveni în toate zonele oraşului unde se desfăşoară evenimente cultural-artistice şi religioase.

Oamenii legii vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier; prevenirea opririlor, staţionărilor şi parcărilor neregulamentare pe strada Domnească în zona Catedralei Arhiepiscopale, cât şi în intersecţiile imediat apropiate; îndrumarea conducătorilor auto care transportă enoriaşi din alte localităţi spre locurile de parcare din imediata apropiere (strada Bolintineanu); menţinerea ordinii şi liniştii publice pe toată durata procesiunii religioase şi a pelerinajului; interzicerea comerţului stradal neautorizat în zonă; prevenirea furturilor din buzunare, genţi şi poşete în rândul enoriaşilor care aşteaptă să se închine la sfintele moaşte; interzicerea consumului de băuturi alcoolice sau a prezenţei persoanelor în stare de ebrietate în perimetrul în care se desfăşoară pelerinajul. Pe strada Domnească, în zona Catedralei, acţionează, încă de pe data de 27 noiembrie, 12 patrule de siguranţă rutieră şi 10 patrule de ordine publică.

Poliţişti la târgul meşterilor şi la concerte

Poliţia Locală va fi prezentă şi la evenimentul organizat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi, “Târgul Meşterilor Populari”, care se va desfăşura în intervalul 30 noiembrie – 04 decembrie 2016. Astfel, 15 patrule de ordine publică îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Poliţiştii locali vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, îndrumarea comercianţilor să parcheze în locurile special destinate autovehiculelor pentru transport marfă din zonele limitrofe; înlăturarea conducătorilor auto care vor să staţioneze sau să parcheze autovehicule pe trotuarele din zona Esplanadei, inclusiv pe spaţiul verde; etc.

Poliţiştii locali vor fi prezenţi şi la evenimentele care se vor desfăşura pe Faleza Superioară a Dunării, zona Elice, respectiv B-dul Marii Uniri. În această zonă vor acţiona 28 de patrule de ordine publică şi 51 de patrule de siguranţă rutieră. De asemenea, pe perioada concertelor, vor acţiona, în fiecare seară, în zona scenei, un număr de 10-13 poliţişti locali de la ordine publică şi intervenţie rapidă.

Citit 1132 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2016 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.