Programul spitalelor şi farmaciilor din Galaţi în minivacanţa de 1 decembrie

Programul spitalelor şi farmaciilor din Galaţi în minivacanţa de 1 decembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciile medicale de urgenţă, unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ lucrează fără întrerupere în perioada minivacanţei de 1 Decembrie. Iată care este programul exact al instituţiilor medicale gălăţene, pe parcursul acestor zile libere.

Gălăţenii rămaşi fără o rezervă de medicamente uzuale au la dispoziţie câteva farmacii unde programul este non-stop. În Galaţi, vizavi de Spitalul Judeţean, farmacia „Hygeia” are, ca de obicei, program non-stop. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia Dona de pe strada Siderurgiştilor, precum şi la farmacia Dona din Micro 39 (vizavi de piaţă - n.r.). De asemenea, "mai multe farmacii din Galaţi şi din Tecuci au program prelungit de sărbători", a precizat farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Program normal pentru Ambulanţă şi SMURD

Minivacanţa de 1 Decembrie nu aduce modificări în modul de funcţionare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi. "Echipajele operative sunt disponibile, fără întrerupere, în toată perioada”, a spus directorul SJA Galaţi, dr. Mihai Polinschi. Din cauza temperaturilor scăzute, numărul apelurilor la 112 poate creşte, în această perioadă a anului.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi are, de asemenea, asigurate linii de gardă permanente.

Toate centrele de permanenţă sunt deschise

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi funcţionează, zilele acestea, fără întrerupere. Centre de permanenţă se găsesc în localităţile Cudalbi, Corod, Băleni, Bălăşeşti, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale. "În zilele lucrătoare, centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală primară atunci când dispensarele medicale din localităţile respective şi din cele învecinate şi-au încheiat programul. În zilele libere, însă, centrele funcţionează non-stop", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Tratament asigurat pentru dializaţi şi pacienţii oncologici

Atât pacienţii care au nevoie de dializă, cât şi cei care suferă de boli oncologice şi urmează un tratament chimioterapeutic au parte de asistenţă medicală pe toată durata minivacanţei. Echipajele Ambulanţei asigură transportul pacienţilor care locuiesc în judeţ la centrele de dializă din municipiul Galaţi.

Citit 1525 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2016 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.