"Pentru o ţară mai bună" | Cum şi-au motivat gălăţenii votul

"Pentru o ţară mai bună" | Cum şi-au motivat gălăţenii votul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La secţia de votare din comuna Brăneşti i-am cunoscut pe soţii Macovei, Ilie şi Vergina, în vârstă de 66, respectiv, 61 de ani. I-am găsit aşteptând la uşa secţiei de votare şi am intrat în vorbă cu ei, pentru a afla ce i-a făcut să plece de acasă, în condiţiile în care bărbatul se mişcă destul de greu. "Am două operaţii la picior şi, cu toate astea, am venit să votez. Am copiii plecaţi în străinătate şi vă spun că pentru ei votez. Pentru o ţară mai bună, pentru salarii mai mari, pentru normalitate. Vreau să mi se întoarcă copiii acasă", ne-a spus, cu lacrimi în ochi, Ilie Macovei.

Şi la Vlădeşti am dat peste oameni care vor un viitor mai bun. "Am ales ce am crezut eu că este mai bine. Vom vedea de mâine dacă am ales sau nu bine. Cu sufletul am pus ştampila, pentru copiii mei, care se chinuie cu salarii mizere. Dacă nu ar fi fost ei, poate că nu aş fi venit, dat fiind că nu consider că am prea multe opţiuni bune de votare. Dar, i-am ascultat pe ei şi am decis să merg pe mâna lor", ne-a explicat un cetăţean, care a dorit să rămână anonim.

De altfel, în toate comunele, cei mai mulţi votanţi erau oameni de peste 55 de ani, încărcaţi de o viaţă grea. Fiecare a pus ştampila cum a crezut mai bine, fiecare pentru cei care vin din urmă. Unii, însă, au ales pentru bunăstarea proprie. "Eu votez cu cei care mi-au dat şi până acum. Asta este, cui nu-i convine să nu mă bage în seamă", ne-a spus un domn din Şiviţa.

Alţii s-au lăsat copleşiţi de conspiraţii. "Eu mi-am anulat votul, o recunosc. Tot am auzit că ăla e rău, că ăla nu ştiu ce o să facă, că ăla a fost şi nu a făcut. Nu am pe cine să aleg. Aşa că am votat cu toţi, să nu se supere nimeni", ne-a explicat un cetăţean.

Foto: Marius Negri        

Citit 1083 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2016 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.