Pacienţii trataţi de doctoriţe trăiesc mai mult | STUDIU

Pacienţii trataţi de doctoriţe trăiesc mai mult | STUDIU
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bolnavii în vârstă de 65 de ani şi peste au un risc mai mic de deces, după internarea în spital, în cazul în care sunt îngrijiţi de medici de sex feminin, potrivit unui studiu de amploare efectuat în Statele Unite ale Americii, ale cărui concluzii sunt citate de Agerpres. Aceasta este prima cercetare de acest gen care documentează diferenţele dintre efectul tratamentelor aplicate de femeile doctor şi de bărbaţii doctor, în cazul pacienţilor spitalizaţi în unităţile medicale din Statele Unite.

Cercetătorii de la Facultatea de Sănătate Publică "Harvard T.H. Chan" din SUA estimează că, în cazul în care medicii de sex masculin ar avea aceleaşi rezultate precum cele ale colegelor lor, s-ar înregistra cu 32.000 mai puţine decese, în fiecare an, în cazul pacienţilor asiguraţi în sistemul public.

„Sexul medicului se pare că are un rol semnificativ pentru cei mai bolnavi dintre pacienţi. Această descoperire indică faptul că potenţialele diferenţe în modelele de practică între medicii bărbaţi şi femei ar putea avea implicaţii clinice importante”, au spus cercetătorii, care au adăugat faptul că este foarte probabil ca rezultate similare să se înregistreze şi în restul ţărilor, nu doar în SUA.

Citit 1249 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2016 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.