Ce ne aduce anul 2017: PREȚURILE scad, iar PENSIILE vor creşte

Ce ne aduce anul 2017: PREȚURILE scad, iar PENSIILE vor creşte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Odată cu scăderea TVA la 19 la sută şi cu eliminarea mai multor taxe, românii primesc veşti bune la început de an. Carburanţii s-au ieftinit deja, preţurile produselor din supermarketuri au început să scadă, iar pensiile ar urma să crească cu cinci procente.

TVA, mai mică

Una dintre primele veşti bune pe care le-au primit românii la începutul anului 2017 a fost scăderea TVA de la 20 la sută la 19 la sută, fapt care a atras după sine mai multe beneficii. Cel mai important avantaj al acestei măsuri este, evident, scăderea preţurilor, pe alocuri chiar cu 10 la sută, cum este cazul litrului de carburant. Astfel, dacă în ultimele zile ale anului 2016, un litru de benzină costa, la pompă, până la 5,4 lei, de pe 1 ianuarie preţul a ajuns la 4,83 lei, o ieftinire consistentă.

Unele taxe scad, altele cresc

Tot de la 1 ianuarie 2017, românii ar putea plăti cu până la doi la sută mai puţin pentru electricitate, însă vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru salubrizare. De altfel, a intrat deja în vigoare o hotărâre prin care taxa pe deşeurile depozitate la groapa de gunoi este, de la 1 ianuarie, de 80 de lei pe tonă, urmând ca din 2018 să crească iar, până la 120 de lei pe tonă. Reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor au explicat că această taxă este, în continuare, mică, comparativ cu alte ţări europene, unde ajunge chiar şi la 100 de euro pe tonă.

Pensiile cresc şi pot scăpa de impozitare

La început de 2017, cele mai bune veşti le primesc pensionarii. Punctul de pensie a fost majorat cu 5 la sută, ceea ce înseamnă că aceştia vor primi mai mulţi bani. Astăzi, ar putea fi aprobată şi eliminarea impozitării pentru toate categoriile de pensii, ceea ce ar însemna, iarăşi, o veste excelentă pentru pensionari.

Pe de altă parte, salariaţii, pensionarii şi PFA-urile vor plăti contribuţia de sănătate pentru veniturile suplimentare din dobânzi bancare şi dividende.

Citit 4293 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2017 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.