Manifestările de Bobotează, anulate din cauza viscolului
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Manifestările de Bobotează, anulate din cauza viscolului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Tradiţionalele manifestări de Bobotează, organizate, an de an, de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în colaborare cu autorităţile locale, în faţa Bisericii "Sf. Precista", n-au mai avut loc, ieri, din cauza viscolului stârnit încă din timpul nopţii din ajun. Slujbe prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului s-au ţinut şi în acest an, dar nu afară, ci în biserici.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, era aşteptat, de dimineaţă, la Brăila, dar vremea rea l-a împiedicat să ajungă. În schimb, înaltul ierarh a slujit la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, în mijlocul oamenilor care au înfruntat viscolul ca să vină să se roage.

"Ne-am fi dorit să ajungem şi în acest an la Dunăre, la Galaţi şi la Brăila. Dar, cu toate că n-am putut ajunge, observăm acum că, pe firul ei, ne-a adus aici, în Catedrală, care şi ea este a „Dunării de Jos”. Chiar dacă nu suntem noi acolo, Dunărea tot s-a sfinţit prin harul Sfântului Duh. Iar viscolul acesta exterior e o încercare mică şi va trece repede. Să ne rugăm pentru fraţii noştri soldaţi, jandarmi şi lucrători la ISU, care luptă acum pentru siguranţa tutror oamenilor de aici. Şi să ne rugăm ca viscolul să rămână numai în exteriorul nostru, acolo unde trece uşor. Să nu ne tulbure niciun viscol pacea şi liniştea pe care ni le aduce Domnul în suflete, de Bobotează", a spus, printre altele, în cuvântul său de învăţătură, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În anii din urmă, manifestările ocazionate de Bobotează începeau la Brăila, unde Arhiepiscopul Dunării de Jos slujea şi sfinţea apele. Apoi, centrul de interes se muta la Galaţi, unde după slujbă şi cuvânt de învăţătură adresat miilor de oameni adunaţi pe Faleza Superioară, ierarhul arunca în Dunăre o cruce, după care săreau, în apele reci, mai mulţi temerari dornici să o scoată la mal.

Citit 2121 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2017 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.