Manifestările de Bobotează, anulate din cauza viscolului
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Manifestările de Bobotează, anulate din cauza viscolului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Tradiţionalele manifestări de Bobotează, organizate, an de an, de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în colaborare cu autorităţile locale, în faţa Bisericii "Sf. Precista", n-au mai avut loc, ieri, din cauza viscolului stârnit încă din timpul nopţii din ajun. Slujbe prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului s-au ţinut şi în acest an, dar nu afară, ci în biserici.
Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, era aşteptat, de dimineaţă, la Brăila, dar vremea rea l-a împiedicat să ajungă. În schimb, înaltul ierarh a slujit la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, în mijlocul oamenilor care au înfruntat viscolul ca să vină să se roage.
"Ne-am fi dorit să ajungem şi în acest an la Dunăre, la Galaţi şi la Brăila. Dar, cu toate că n-am putut ajunge, observăm acum că, pe firul ei, ne-a adus aici, în Catedrală, care şi ea este a „Dunării de Jos”. Chiar dacă nu suntem noi acolo, Dunărea tot s-a sfinţit prin harul Sfântului Duh. Iar viscolul acesta exterior e o încercare mică şi va trece repede. Să ne rugăm pentru fraţii noştri soldaţi, jandarmi şi lucrători la ISU, care luptă acum pentru siguranţa tutror oamenilor de aici. Şi să ne rugăm ca viscolul să rămână numai în exteriorul nostru, acolo unde trece uşor. Să nu ne tulbure niciun viscol pacea şi liniştea pe care ni le aduce Domnul în suflete, de Bobotează", a spus, printre altele, în cuvântul său de învăţătură, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.
În anii din urmă, manifestările ocazionate de Bobotează începeau la Brăila, unde Arhiepiscopul Dunării de Jos slujea şi sfinţea apele. Apoi, centrul de interes se muta la Galaţi, unde după slujbă şi cuvânt de învăţătură adresat miilor de oameni adunaţi pe Faleza Superioară, ierarhul arunca în Dunăre o cruce, după care săreau, în apele reci, mai mulţi temerari dornici să o scoată la mal.

Citit 2001 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2017 14:02

4 comentarii

 • postat de lumina
  Luni, 09 Ianuarie 2017 22:26
  89.137.139.***
  Eu nu cred in oameni! Cred in Dumnezeu! De acolo vine puterea mea! Oamenii nu il pot invinge pe Dumnezeu! Diavolul nu exista. Oamenii sunt diavolul! Punct!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mihail
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2017 23:06
  82.79.115.***
  Esti. Jalnic GHeorghe,oameni care gandesc si cred CA time fac. Romanià sa revina la salbaticia Evului Mediu!! Multi cred in Dumnezeu dar nu -L confunda pe acesta cu. Povestile religiei,fie aceasta si ortodoxa;cu oameni CA time is I umplu buzunarele popii iar b.o.r.prosper a, amenintand la propriu sa devina plate chair a doua fort a in state...Romania trebuie sa fieun star laic,nu in lagar al inchizitiei Mar a b.o.r.!Traiasca Romania si gandirea cu adevarat Liberal!!!
  0
  17
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2017 18:33
  84.117.219.***
  nu pot sa te cred ca nu ai dovezi. Arata tu sticla cu aghoazma verde. Nu ai de unde. Esti doar un cocalar care voprbesti sa te afli in treaba. Mai bine ai fi stat in banca ta idiotule.
  1
  2
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2017 14:32
  69.50.166.***
  Cu parere de rau trebuie sa arat ca simpla vorbire fara infaptuire nu "lucreaza", adica nu face ca Harul sa pogiare... mai laes la gimanstica apostaziatilor cretani.
  Verificati aghiazma- la unii s-a inverzit pana sa ajunga acasa...
  Nu doar lipsa de p[ocainta, desi recunosc in totalitatea Sinodului ca ce au semnat trebuie schimbat si chiar inlocuit - aica aui votat erezii dar nici nu e indreapta!
  Nu aveti pe cineva a redactie cu ceva pregataire teologica/
  N cunoasteti teologi care sa va lamureasca dspre ereaiile "legiferate" in Creta prin care Patriarhul devine un fel de Papa al Romaniei, desfranarea cu ne-ortodocsii devine "binecubvanmtat", legea civila "bate" legea divina astfel caa hgomosexualii vor fi "casatoriti" iar femeil facute preot si episcop chi8ar daca sint "pe rosu"... si altele cum ar fi ca ... oricum te mantuiesti, ca nu e politicos sa zici ca altii nu se mantuiesa..
  ANATEMA!
  13
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.