PAMFLET | File de roman. Un vice care trebuie să pice. A picat în păcat şi pe tot l-a mâncat

PAMFLET | File de roman. Un vice care trebuie să pice. A picat în păcat şi pe tot l-a mâncat
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Personajul săptămânii este, cu siguranţă, viceprimarul Picu Apostol Roman, care s-a făcut de păcat în toată ţara cu o postare pe Facebook. Cu un discurs de nici trei minute, Picu Apostol Roman a făcut înconjurul ţării, aşa că nouă nu ne rămâne decât să vă prezentăm detalii zemoase despre acest caz.

Nimeni nu mai vrea să poarte hanorace Adidas

Adidas retrage de pe piaţă hanoracele model „Aphostol” pe motiv că ceilalţi deţinători nu mai doresc să le poarte. Potrivit reprezentanţilor companiei, toţi deţinătorii de hanorace precum cel pe care îl poartă Picu Roman în postarea de pe Facebook le pot aduce înapoi în magazin, firma obligându-se să returneze oamenilor contravaloarea produsului sau să le modifice fără niciun cost. „Ne cerem scuze clienţilor noştri. Chiar dacă, în mod cert, prostia domnului Picu Apostol nu este cauzată de hanorac, din decenţă am decis să rechemăm în croitorii hanoracele pentru a le reamenaja. Nu le putem cere clienţilor noştri să poarte un model de hanorac care a fost mânjit pe vecie. Aşa că ori le vom modifica şi le vom înapoia clienţilor, ori le vom da oamenilor banii înapoi”, se arată într-un comunicat de presă al firmei Adidas. Potrivit reprezentanţilor companiei, glugile de la respectivul model ar proteja clienţii de prostie, însă, aşa cum se vede şi din filmuleţ, Picu Roman nu avea gluga pe cap. „Altfel ar fi stat lucrurile dacă folosea gluga”, au comentat reprezentanţii Adidas.

Anchetă la Socola: „Pacienţii noştri nu au voie cu telefoane”

Filmuleţul postat de Picu Apostol Roman pe Facebook a stârnit reacţii de la cel mai mare spital de psihiatrie din Moldova, Spitalul Socola. Conducerea unităţii sanitare susţine că filmarea nu este făcută în saloanele spitalului, întrucât pacienţilor li se reţin telefoanele mobile la intrare. „Vom face verificări, trebuie să vedem dacă filmarea a fost făcută în saloanele noastre sau nu. Analizând la o primă vedere imaginile, constatăm că pacientul de faţă are un telefon mobil în mână, iar la noi se ştie că niciunul dintre cei internaţi nu are voie cu telefon mobil. Dacă se va dovedi că filmarea este făcută la noi, medicul de gardă va răspunde cu slujba”, a spus directorul de la Socola, Marcel Napoleon.

Surse: „În ultimele zile, Picu nu şi-a mai luat tratamentul”

Investigaţiile pe marginea subiectului Picu Apostol Roman au scos la iveală posibile alte nereguli la Spitalul Socola. Astfel, potrivit unor informaţii neconfirmate încă, Picu Apostol Roman ar fi refuzat să îşi mai ia medicamentele în ultimele două săptămâni. „Asta ar explica ieşirea necontrolată din filmuleţul cu pricina. Oricum, regulamentul nostru intern prevede faptul că un pacient care refuză să îşi ia medicamentele trebuie băgat în cămaşă de forţă şi să i se administreze pastilele împotriva voinţei lui. Vom face şi în acest caz verificări, să vedem cum a fost posibil ca Picu Apostol Roman să nu îşi ia la timp tratamentul”, a mai spus directorul Marcel Napoleon.

Aprostolul Galaţiului

Pamflet în versuri

Mi-s haplea (odă nesimţitului curat)

mi-s haplea, corcitură de neam prost,

doctor în lene, inginer în greaţă,

put a/fumat şi hăcuiesc pereţi,

tai, bortelesc, terorizez pe faţă!

 

mă doare-n zdrenţe de acei ce vor

iubire, milă, pace şi candoare...

râgâi artistic, scuip la ţintă, muşc

anterioare şi posterioare!

 

flanez funambulesc şi graseiez

cu aer tâmp, de filfizon estetic,

mişun lasciv, cultiv pramatii, ţip...

sunt pui parşiv de parazit cinetic!

 

n-am treabă cu vreun rost comunitar,

prăsesc păduchi şi ploşniţe de vază...

mi-s haplea, corcitură de neam prost,

analfabet de vârf, de soi, de bază!

Submarin Cosorescu

Bula cetăţeanului

Cocalarii adevăraţi îi dau clasă lui Picu Apostol Roman:

Picu Apostol Roman nu înţelege nimic din ce i se întâmplă:

Reacţie | Până şi cocalarii îl reneagă pe Picu

Discursul de pe Facebook al lui Picu Apostol Roman a stârnit reacţii chiar şi în lumea cocalarilor gălăţeni. Aceştia consideră că vorbele viceprimarului de Galaţi nu sunt demne nici măcar de o persoană cu patru clase, motiv pentru care cer ca lui Picu Apostol să nu i se spună nici măcar cocalar. „Avem şi noi, cocalarii, mândria noastră. Dacă cineva îşi ia un hanorac Adidas şi freacă în mâini un Iphone sau ce-o fi ăla nu înseamnă automat că joacă în aceeaşi ligă cu noi. Ai nevoie de puţină coerenţă în discurs, de puţină decenţă, de un dram de normalitate ca să fii cocalar. Or domnul Picu Apostol este total pe arătură. Din punctul nostru de vedere este o greşeală ca domnul viceprimar să fie asociat cu cuvântul cocalar”, a spus Iulian Molan, şeful cocalarilor gălăţeni. Contactat telefonic pentru a îşi exprima un punct de vedere pe marginea acestui subiect, Picu Apostol Roman a fost foarte succint în declaraţii: „Îââââ, îââââ, îââââ, îââââ. Deci, foarte pe scurt, îâââââ”, a spus Picu Apostol Roman, după care a închis telefonul.

Piticu' pe Creier

Efecte | Discursul lui Picu, fără consecinţe negative

Un studiu realizat de specialişti în comunicare scoate la iveală faptul că nu avem motive întemeiate de îngrijorare. Potrivit specialiştilor, postarea lui Picu Apostol Roman nu a avut efecte grave. „Nu ştiu de ce vă inflamaţi. Discursul de pe facebook al lui Picu Roman nu putea fi luat în serios decât de cei mai puţin inteligenţi decât el. Aşadar, poate păcăli cel mult trei-patru persoane. În toată lumea, nu doar în România”, a spus sociologul Pavel Sparanghel.

Discurs Apostolic


 

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 3695 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2017 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.