Înaltpreasfinţitul Casian, în Italia
Foto: Sursa foto: Arhiva Arhiepiscopia Italiei

Înaltpreasfinţitul Casian, în Italia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Până ieri, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost în mijlocul comunităţii ortodoxe româneşti din Italia. Înaltul ierarh a mers în străinătate la invitaţia Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, cu ocazia desfăşurării unor manifestări liturgice şi culturale prilejuite de Adunarea Eparhială şi Congresul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Deplasarea a durat patru zile.

“În Duminica a XVII-a după Rusalii (29 ianuarie a.c.), Înaltpreasfinţia Sa (părintele Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos – n.r.) a oficiat slujba Sfintei Liturghii, împreună cu Preasfinţitul Părinte Siluan, la biserica „Sfântul Alexie – Omul lui Dumnezeu" din Roma – Torre Spacata. În seara aceleiaşi zile, Chiriarhul Dunării de Jos a susţinut, în fața credincioşilor din Roma şi din Regiunea Lazio, conferinţa cu tema: 'Importanţa icoanei în viaţa creştinului şi a familiei sale' ”, a informat Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Potrivit comunicatului Arhiepiscopiei Italiei, Î.P.S Casian a suscitat “prin vorba-i caldă, dar directă și însuflețită, interesul a mai mult de 100 de persoane din rândul credincioșilor din Roma și din împrejurimile acesteia”.

Reamintim că, potrivit deciziei Sfântului Sinod, anul 2017 a fost declarat “an omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti”.

Pe siteul episcopiei Italiei (Episcopia Italiei.it) puteţi găsi mai multe fotografii şi informaţii legate de vizita Arhiepiscopului Dunării de Jos la Roma.

Citit 1732 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.