UPDATE | Gălăţenii au ieşit din nou în stradă (FOTO - VIDEO)

UPDATE | Gălăţenii au ieşit din nou în stradă (FOTO - VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(63 voturi)

 

UPDATE ora 22,30 Au mai rămas mai puțin de 100 de protestari în fața Prefecturii. Lumea se retrage încet-încet spre casă.


 

UPDATE ora 22,15 Aproximativ o mie de oameni scandează în fața sediului PSD.


 

UPDATE ora 21,25 Protestatarii au ajuns la Inelul de Rocadă și se întorc la Palatul Justiției.


 

UPDATE ora 20,40 După estimările jandarmilor peste 3000 de oameni se află acum în stradă. Coada protestatarilor se întinde de la Treistar la Palatul de Justiție unde toată banda de urcare este blocată.


 

UPDATE ora 20,10 1500 de protestatari se îndreaptă spre Palatul Justiției.

 

 


 

UPDATE ora 19,45 Peste 1200 de oameni la Galați. Protestele continuă, iar manifestanții au aprins lumânări în fața sediului PSD.


 

UPDATE ora 19,15 În acest moment aproximativ 700 de oameni se află în fața Prefecturii și au ocupat Strada Domnească.


Continuă protestele de stradă la Galaţi. După ieşirile în faţa Prefecturii, de duminica trecută şi de marţi noaptea, când Guvernul a anunţat că a adoptat ordonanţa care va modifica Codul penal şi Codul de procedură penală, gălăţenii au ieşit în număr mare în stradă atât miercuri, cât şi ieri.

Dacă miercuri seara a fost stabilit un record în materie de proteste, în stradă fiind aproximativ 3.500 de manifestanţi, gălăţenii nu s-au lăsat mai prejos nici ieri. Câteva sute de oameni au ieşit în faţa Prefecturii încă de la ora 17,00, pentru a manifesta împotriva Guvernului şi a deciziei Comitetului executiv al PSD de a menţine ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului penal şi de a susţine, în continuare, guvernul Grindeanu.

Imnul naţional, startul protestului

Primii protestatari ajunşi la Prefectură, ieri seară, au intonat imnul naţional, pentru ca mai apoi să înceapă să scandeze lozinci antiguvern şi antiordonanţe. Oamenii, vizibil deranjaţi de atitudinea Partidului Social Democrat faţă de protestatari, au anunţat că vor ieşi în fiecare zi în stradă, până când Ordonanţa 13/2017 va pica. "Am venit aici pentru viitorul copiilor mei. Nu se poate ca în România anului 2017 să legalizăm furtul. Cum vine asta, că până în 200.000 de lei nu mai este infracţiune?", ne-a spus un domn.

"Demisia, demisia, demisia"

Printre sloganurile preferate ale cetăţenilor prezenţi la protest s-au numărat "Jos corupţia", "DNA să vină să vă ia", "Demisia, demisia, demisia" şi "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi". Au fost, însă, şi mesaje menite să facă haz de necaz, ca de exemplu "Cât de prost să fii să te iei de un popor al cărui desert preferat este coliva?".

Printre manifestanţi am remarcat şi oameni politici. Liderul organizaţiei judeţene a PMP, Cătălin Cristache, şi consilierii locali Oana Iurescu şi Nicoleta Badiu s-au aflat în mijlocul protestatarilor, înarmaţi cu steaguri şi vuvuzele, strigându-şi nemulţumirea faţă de deciziile guvernului.

Citit 17262 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2017 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.