Gălăţenii, invitaţi să strângă GUNOAIELE de pe Faleza Inferioară

Gălăţenii, invitaţi să strângă GUNOAIELE de pe Faleza Inferioară
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Într-un oraş dominat de imaginea gunoaielor aruncate prin grădini de bloc, pe spaţiul verde, dar şi pe trotuare, un tânăr şi-a propus să organizeze o activitate de strângere a deşeurilor. Va începe cu Faleza Inferioară a Dunării, însă îşi doreşte ca astfel de acţiuni să devină o obişnuinţă. 

În mediul virtual circulă, de câteva zile, un eveniment care se numeşte "Pentru un oraş curat". Scopul principal al evenimentului este strângerea resturilor aruncate pe spaţiul verde de pe Faleza Inferioară, iar tânărul care l-a creat spune că ideea i-a venit prin puterea exemplului. "Am văzut, pe internet, o postare a unui prieten care, de unul singur, a adunat o cantitate impresionantă de gunoaie de pe Faleza Inferioară. Erau patru saci, de 200 litri, plini cu deşeuri, după doar 100 de metri de faleză. Şi m-am gândit că, dacă o singură persoană poate face asta, poate că ar fi mai bine, pentru mediu, dar şi pentru noi, să ne organizăm", a explicat Ionel Postolea.  

Doritorii, aşteptaţi cu saci de gunoi

Acţiunea, care va avea loc pe 5 martie, a adunat deja aproximativ 100 de persoane interesate. "Sper ca, la ora la care ne vom întâlni, să fim mulţi. 100, 200, nu contează. Mi-aş dori să văd că gălăţenii sunt interesaţi şi de protejarea mediului, iar acesta este un prilej bun şi pentru a socializa, nu doar pentru a strânge gunoaie. Conform prognozei meteo, va fi frumos afară, aşa că nu văd de ce nu ar ieşi mai multă lume. Oricum, sunt sigur de câteva persoane, prieteni, care vor aduce, la rândul lor, alţi prieteni. Un fel de sistem piramidal", ne-a mai spus tânărul. 

Ecosal va da o mână de ajutor

Ionel Postolea, gălăţeanul care se ocupă de organizarea evenimentului, ne-a spus şi că va apela la serviciul public de salubrizare Ecosal, pentru strângerea sacilor de gunoi. Reprezentanţii Ecosal ne-au declarat, la rândul lor, că vor veni în sprijinul acestei activităţi. "Tot ce trebuie să facă organizatorii este să vină la noi la sediu, să discutăm detaliile (ora, locul) şi se rezolvă. Venim, cu mare drag, în ajutorul acestor campanii", ne-a spus Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.   

Acţiunea va avea loc pe 5 martie, la ora 12,00. Detalii suplimentare găsiţi pe evenimentul de pe facebook numit "Pentru un oraş curat". 

Citit 6421 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.