Ce facem când mergem cu cel mic la CUMPĂRĂTURI
Foto: Sursa foto: Internet

Ce facem când mergem cu cel mic la CUMPĂRĂTURI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aţi intrat în magazin pentru o pungă cu lapte şi copilul dvs vă cere jumătate de raion de dulciuri? Dacă treceţi pe lângă un magazin cu jucării - începe jocul "de-a ridichea uriaşă”?

Trebuie să-i învăţăm pe copiii noştri autocontrolul într-o lume din ce în ce mai materialistă, pentru că, uneori, copilul care primeşte mai puţin apreciază mai mult. Ce putem să facem?

- Învăţaţi-vă copilul care este valoarea banilor.

- Dacă doreşte să-şi cumpere ceva - învăţaţi-l să facă economii. 

- Lăsaţi-l să aibă şi experienţa de a nu avea ceva.

- Discutaţi despre modul în care reclamele manipulează oamenii.

- Confecţionaţi cu el daruri şi felicitări - în loc să mergeţi să le cumpăraţi.

- Oferiţi ajutor celor nevoiaşi. Sortaţi împreună jucării şi hăinuţe mai vechi pentru alţi copii.

- Nu faceţi mare caz de noile achiziţii. De multe ori părinţii se bucură cel mai mult de noile jucării, poate din cauza unor frustrări mai vechi din propria lor copilărie.

Scrieţi lista de cumpărături de acasă. Scrieţi pe hârtie tot ce aveţi nevoie să cumpăraţi pentru a petrece cât mai puţin timp printre rafturi. Ar fi bine să mergeţi la unul din supermarketurile pe care le vizitaţi frecvent, pentru că ştiţi deja unde se află raioanele de care aveţi nevoie şi nu veţi pierde astfel timp cautând produsele. Dacă puiul e destul de mare încât să înţeleagă noţiunea de “mers la cumpărături”, implicaţi-l în alcătuirea listei. Dacă nu ştie încă să scrie, puteţi să decupaţi împreună câteva produse din pliantele pe care le primiţi în cutia poştală şi să alcătuiţi, astfel, lista lui de cumpărături.

Nu plecaţi cu burtica goală, nici a lui, nici a voastră. Dacă nu vreţi ca ochii micuţului să poftească la tot ce e în rafturi şi astfel să adăugaţi mai multe decât v-aţi propus în coşul de cumpărături, nu plecaţi fără să mâncaţi bine şi chiar să vă faceţi somnul de după-amiază. 

Implicaţi-l în cumpărături. Rugaţi-l pe cel mic să vă aducă de pe rafturi produsele la care poate ajunge şi care, bineînţeles, nu se pot sparge sau strica. Va fi încântat că e „mare” şi poate da o mână de ajutor dacă vă aduce hârtia igienică, cutia cu cereale, merele sau o pâine.

Şi nu în ultimul rând,  luaţi o "doză dublă de răbdare” înainte de a pleca.

Citit 999 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2017 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.