Vox populi | Ce aşteptări au oamenii de la gălăţenii din Guvern
Foto: Foto: Alina Şerban

Vox populi | Ce aşteptări au oamenii de la gălăţenii din Guvern
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Locuri de muncă, un trai decent, investiţii în infrastructură, pentru construirea unor drumuri de mare viteză care să ne lege de restul ţării, sprijinirea tinerilor în aşa fel încât absolvenţii de studii superioare şi nu numai să nu mai părăsească România. Acestea sunt doar câteva dintre aşteptările pe care oamenii le au de la guvernanţi, în general, şi de la gălăţenii din Executiv, în special.

Gheorghe Ranga: „Noi suntem pensionari. Am trecut şi prin momente bune, dar şi prin momente grele. Eu sunt mulţumit cu pensia pe care o am, împreună cu soţia, pot să trăiesc, ne mai ajutăm şi copiii. Îmi doresc de la politicieni, guvernanţi şi parlamentari, să facă mai multe pentru tineri. Să fie uniţi, să nu se mai războiască între ei şi să lucreze în interesul poporului. Tinerii pleacă pentru că nu au locuri de muncă, iar salariile sunt foarte mici. Dorinţa noastră este să creeze un mediu în care tinerii să se poată dezvolta. Este de ajuns cât s-a furat şi cât s-a distrus în ţara asta”.

Dionise Manole: „Soţia mea a lucrat aproape 38 de ani. A ieşit anticipat la pensie, în 2010, cu 425 de lei, o pensie de mizerie. Când a împlinit 60 de ani, i s-au mai dat 73 de lei şi i s-a spus că va mai primi în plus. Nu i s-a mai dat nimic”.

Doamna G.: „Îmi doresc să ia măsuri pentru atragerea investitorilor şi crearea de locuri de muncă pentru tineri, căci, priviţi ce se întâmplă: termină şcoala şi pleacă în afara ţării. Avem foarte multe nevoi şi aşteptări cu toţii. Nu mai am încredere în politicieni, dar sper totuşi să se facă ceva pentru îmbunătăţirea nivelului de trai”.

Doamna Popa: „Sunt atât de multe de făcut, încât nici nu ştiu cu ce să încep. Suntem un oraş şi un judeţ marginalizat. Avem nevoie de infrastructură, avem nevoie să fim conectaţi la drumuri de mare viteză, autostrăzi, care să ne lege de restul ţării. Altfel, nu văd cum companiile private vor fi interesate să investească aici. Reţeaua de transport este principala condiţie. Este nevoie de consolidarea Falezei Dunării, iar pentru asta nu este de ajuns doar ca cei din plan local să facă demersuri. Este nevoie şi de sprijin de la Guvern şi Parlament. Să aibă grijă de pensionari şi de tineri, că ne pleacă toţi din ţară”.

Doina Tufă: „Cel mai mult îmi doresc de la gălăţenii noştri din Guvern, dar şi de la ceilalţi, să fie corecţi. Din păcate, nu sunt. Îmi doresc să nu se mai fure, să nu mai fim conduşi de corupţi şi să le pese de oamenii pe care îi reprezintă şi de ţara lor. Românul nostru, prin natură, este un pui de purcel”.

Doamna Luminiţa: „Îmi doresc ca Galaţiul să învie, pentru că este un oraş mort, iar cei care ne reprezintă în Guvern să ia toate măsurile pentru a aduce oraşul la viaţă, să redevină ce a fost odată. Brăila a înviat, se dezvoltă. Oraşul nostru este mort”.

Lorena, Mihaela şi Andreea: „Ne dorim să ni se ofere o viaţă mai bună şi cât mai multe oportunităţi, mai multe şanse de reuşită. Ne dorim ca noi, tinerii, să avem un viitor în ţara noastră şi să rămânem aici. Vrem un motiv pentru care să rămânem. Nu negăm faptul că luăm în calcul varianta plecării, după studii. Ne-ar plăcea să nu fie nevoie să gândim astfel. Avem de-a face cu foarte multă neseriozitate şi promisiuni încălcate”.

Maria: „Oraşul Galaţi este mort. Eu consider că tinerii sunt foarte motivaţi să plece, nu vor mai rămâne prea mulţi, poate doar cei ce nu sunt finanţaţi de părinţi. Când lucrurile au mers atât de rău până acum, nu ştiu şi nu văd cum le poţi schimba deodată. Din ţară nu mă gândesc să plec, dar din oraş voi pleca cu siguranţă. Mă deranjează că nu sunt suficiente cluburi de lectură în care să interacţionăm".

Chiar dacă nu intră în responsabilitatea guvernanţilor, nenumărate probleme locale, cărora aleşii din fruntea oraşului trebuie să le găsească rezolvarea, ne-au fost semnalate, ieri, de către gălăţenii intervievaţi. Printre cele mai mari nemulţumiri ale oamenilor se numără câinii fără stăpân, modul în care funcţionează asociaţiile de proprietari, cărora nicio autoritate nu le controlează activitatea, dar şi mizeria din oraş. O gălăţeancă ne-a spus că cea mai mare durere a sa este faptul că autorităţile nu investesc în clădirile de patrimoniu şi nu pun în valoare centrul vechi al oraşului.         

Citit 2458 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.