Conferinţă despre Patriarhul Justinian Marina

Conferinţă despre Patriarhul Justinian Marina
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)


Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian a susţinut, ieri, în Aula Magna a Universităţii Dunărea de Jos, o conferinţă în timpul căreia a evocat personalitatea patriarhului Justinian Marina. Contextul: duminică, pe 26 martie, se împlinesc 40 de ani de la moartea patrahului. În plus, Sfântul Sinod a decis ca 2017 să fie an comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Înaltul ierarh al Dunării de Jos a detaliat de ce trebuie explicată şi nuanţată titulatura de „patriarh roşu” pe care a primit-o Justinian şi cât de dificilă a fost misiunea acestuia de a conduce biserica şi de a-i asigura convieţuirea cu regimul comunist român, care promova ateismul. Înalt Prea Sfinţitul Casian a prezentat auditoriului documente - printre care un album de familie al patriarhului, date şi a detaliat momente din viaţa acestuia. A vorbit inclusiv despre ultimele clipe ale lui Justinian Marina, care, internat în spital, după cutremurul din 1977, a murit întrebându-se cât rău a făcut seismul în biserici.

La finalul întâlnirii, cei prezenţi au putut viziona fragmente de film documentar cu Patriahul Justinian, din arhiva TVR.

Citit 1530 ori Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2017 17:25

3 comentarii

 • postat de tolontan
  Vineri, 31 Martie 2017 23:16
  84.117.40.***
  Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii
  0
  2
  Raportează
 • postat de FRANCISC DE LA SRI
  Sâmbătă, 25 Martie 2017 14:43
  5.13.130.***
  MAESTRE,SAU CUM SA VA ZIC MAI BINE ,PREFERAM SA NE VORBITI DESPRE TEORIILE LUI EINSTEIN ,DESPRE EXTINDEREA UNIVERSULUI,CIVILIZATII EXTRATERESTRE,DESPRE DIAVOLUL DIN CURSA IDIOATA SI NEINCETATA A INARMARII,PE CINE MAI INTERESEAZA ASTAZI DE UN POPA,FIE SI FOST PATRIARH,CA ORICUM ,TOT DE LADA DE VECHITURI A ISTORIEI TINETI!!!CE MAMA DRACULUI,SUNTEM IN SECOLUL XXI,A TRECUT EVUL MEDIU ,CU ISTERIA VRAJITOARELOR SI A ERETICILOR ARIS PE RUG,IN NUMELE CREDINTEI!!!CREDINTA ESTE UNA,SI EU CRED IN DUMNEZEU,RELIGIA ESTE ALTA ,SI DATI-MI VOIE SA MA ABTIN,NU CRED CA ORTODOXIA ESTE NEAPARAT RELIGIA DREAPTA,DESI SUN NASCUT CRESTIN ORTODOX,LUMEA S-A MAI EMANCIPAT UN PIC,DOMNULE COSTICA CRACIUN!
  2
  5
  Raportează
 • postat de basarab paltanea
  Sâmbătă, 25 Martie 2017 07:39
  5.13.217.***
  este greu microfonul sau este unealta diavolului?
  2
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.