Nicio veste despre coplată

Nicio veste despre coplată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suntem sau nu în pragul introducerii sistemului de coplată a serviciilor medicale pentru pacienţii care au asigurare de sănătate? Chiar dacă iniţial se anunţase că acest sistem ar putea intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie, ieri, cu doar o săptămână înainte de data vehiculată, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, farm. Olimpia Buzia (foto), ne-a informat că nu a primit nici o informaţie suplimentară în acest sens.

«Casa Naţională nu ne-a trimis încă nici o informaţie nouă cu privire la coplată. Nici nu ştim dacă acest sistem se va aplica sau dacă acest lucru se va întâmpla de la 1 septembrie », ne-a spus directorul CJAS. 

Potrivit datelor prezentate pe site-ul ministerului Sănătăţii, ar urma să plătim 5 lei pentru o vizită la medicul de familie şi 10 lei pentru o consultaţie la medicul specialist în ambulatoriu.

Dacă însă avem nevoie de vizita medicului de familie la domiciliu în afara orelor acestuia de program, vom scoate din buzunar 15 lei, iar dacă trebuie să chemaţi acasă un medic specialist ne va costa 20 de lei.

Şi exemplele ar putea continua, doar că nu se ştie, însă, când şi dacă acest sistem se va aplica.

Citit 781 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.