Programul de opt ore al medicilor naşte controverse

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Prelungirea programului de lucru al medicilor de la şapte la opt ore de muncă pe zi este ilegală” - se arată într-un comunicat remis presei de Federaţia „Solidaritatea Sanitară”, afiliată la Confederaţia „Cartel Alfa”.

„Comitetul Director al Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România consideră că reducerea programului de lucru al medicilor este o decizie pripită, ce nu ţine cont de complexitatea profesiei de medic şi de actualul context economico-social. În analiza programului de lucru al unui doctor trebuie luate în considerare şi orele de contravizită care fac parte din activitatea curentă. În acelaşi timp, credem că trebuie socotite ca timp de lucru efectiv lucrat orele de gardă prestate, acestea conducând în fapt într-un număr mare de cazuri chiar la depăşirea timpului lunar legal de lucru, ceea ce are drept consecinţă o uzură accentuată a acestei categorii de personal”, se arată în comunicat.

Sindicaliştii mai spun că au solicitat Ministerului Sănătăţii, prin intermediul CNS «SAN.ASIST», întrunirea Comisiei paritare a Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară care să aibă ca principale puncte în dezbatere programul de lucru al medicilor şi grila de salarizare a personalului din sectorul sanitar.

„Totodată, am adresat un apel la solidaritate tuturor federaţiilor din sistemul sanitar vizând întreprinderea unor acţiuni comune în interesul salariaţilor din sistemul sanitar, care să aibă drept obiective atât menţinerea programului de lucru al medicilor cât şi îmbunătăţirea grilei de salarizare pentru personalul din sistemul sanitar”, se mai precizează în comunicat.

Citit 604 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.