Sinodul decide viitorul episcopului Corneliu

Sinodul decide viitorul episcopului Corneliu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La finele acestei săptămâni, pe 17-18 august, este programată şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), care urmează să se pronunţe în cazul Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşiului. Acestuia i s-a interzis să slujească după ce în presă a apărut o filmare în care acesta apărea, în ipostaze intime, alături de Ionuţ Ursac, un fost elev al seminarului din Huşi.
Scandalul a izbucnit la mijlocul lunii iunie. Atunci, PS Corneliu a sesizat DNA cu privire la faptul că este şantajat de trei subalterni cu mai multe filmări. Unul dintre cei preoţi cerea, se pare, numirea în funcţia de vicar administrativ pentru a nu da publicităţii filmele. În doar câteva zile, unul dintre filmele folosite în cadrul şantajului a ajuns în presă. O vreme, Biserica Ortodoxă Română nu a avut o poziţie unitară, în acest scandal. În vreme ce Patriarhia Română susţinea că în film apare Corneliu al Huşilor şi că acesta, probabil, se va retrage, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei susţinea că totul este, de fapt, o înscenare. În cele din urmă, s-a decis suspendarea episcopului. De la acel moment, au mai apărut oameni dornici să ofere tot soiul de informaţii cu privire la presupuse alte abateri ale episcopului de la conduita firească a unui ierarh al BOR. Spre exemplu, o femeie care ar fi lucrat ca pedagog la seminarul din Huşi susţine că a descoperit încă din 2008 practicile neortodoxe ale episcopului şi că încă de la acel moment ar fi sesizat Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cu privire la abateri. Femeia spune că, în loc să se ancheteze faptele, ea a fost cea care a avut de suferit, încercându-se decredibilizarea sa.        

Citit 2195 ori Ultima modificare Miercuri, 16 August 2017 21:36

2 comentarii

 • postat de Magda
  Vineri, 18 August 2017 11:42
  Un Fiu sta fara vina pe crucea sfanta.
  Alti fii, rude, preoti vinovati de pacat.... stau fara merit pe "sfintele functii" din Romania crestina.
  Este judecata dreapta?

  Biserica trebuie sa dea dovada de vointa si fermitate pentru a fi un exemplu credibil intr-o Romanie greu incercata de confuzie.

  Cine a gresit grav trebuie sa se retraga rapid, iar cine nu se retrage (dovedit fiind sau din propria constiinta), atunci trebuie facut sa inteleaga ca nu mai corespunde rolului sau in FALS.

  Credibilitatea si respectul se castiga si se intretine prin integritate !
  1
  4
  Raportează
 • postat de cristina
  Joi, 17 August 2017 22:45
  Ce a facut de vor sa il dea afara pe episcop?
  3
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.