Ce pericole fac nesigure mijloacele de transport

Ce pericole fac nesigure mijloacele de transport
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Numărul infracţiunilor constatate în primul semestru în mijloacele de transport feroviare sau navale se apropie de 2.700, predominante fiind cele de natură judiciară, de genul furturilor, distrugerilor, tâlhăriilor sau agresiunilor.

Indivizii certaţi cu bunul simţ şi bunele moravuri sunt cei mai frecvenţi turbulenţi ai siguranţei în mijloacele de transport feroviar şi nu numai. La această concluzie au ajuns poliţiştii de la Transporturi, care în urma verificărilor care le-au făcut în prima jumătate a acestui an, în peste 30.000 de trenuri şi nave, au constatat că principalele nereguli ţin de conduita celor care folosesc astfel de mijloace de transport.

Concluziile s-au tradus în aplicarea unui total de aproape 22.000 de amenzi contravenţionale, jumătate dintre acestea, respectiv 10.525, fiind pentru încălcarea legii privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Peste 3.700 de amenzi au fost date pentru încălcarea Codului Rutier, iar în ceea ce priveşte încălcarea normelor care privesc siguranţa pe calea ferată, s-au aplicat peste 3.100 de amenzi.

Numărul infracţiunilor constatate în primul semestru în mijloacele de transport feroviare sau navale se apropie de 2.700, predominante fiind cele de natură judiciară, de genul furturilor, distrugerilor, tâlhăriilor sau agresiunilor. Locurile unde au fost depistate cele mai multe nereguli au fost trenurile şi staţiile CFR, precum şi zonele din imediata vecinătate, potrivit Direcţiei Poliţiei Transporturi din cadrul IGPR.

"Poliţiştii au patrulat în 34.450 de trenuri de călători, au aplicat 10.149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.071.340 de lei, au depistat 26.046 de călători frauduloşi şi au constatat 316 infracţiuni", se precizează în concluziile evaluării.

Nici în domeniul transporturilor navale, lucrurile nu stau foarte bine, controalele făcute pe Dunăre, în comun cu Poliţia de Frontieră şi Autoritatea Navală Română,  peste 3.800 la număr, soldându-se cu constatarea a peste 10.000 de contravenţii şi aplicarea unor amenzi care totalizează aproape 3.100.000 de lei.        

Citit 1221 ori Ultima modificare Miercuri, 16 August 2017 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.