Poliţia Locală caută voluntari

Poliţia Locală caută voluntari
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Poliţiei Locale Galaţi a prezentat, printre altele, rezultatul programului "Estival 2017". Programul, ce se va încheia în sfârşitul lunii septembrie, a avut ca obiectiv derularea de acţiuni specifice în diferite locaţii, la evenimente cu participarea unui public numeros, precum şi acolo unde este un aflux important de persoane.

De la debut şi până în prezent, poliţiştii locali au aplicat, în cadrul programului "Estival 2017", 794 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 77.770 de lei şi au constatat trei fapte penale.

Chiar dacă programul se apropie de final, conducerea Poliţiei Locale are planuri mari pentru viitor. Şi asta pentru că vrea să îi atragă pe gălăţeni alături de poliţiştii locali, pentru a avea un oraş mai sigur şi mai curat.

Astfel, Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale propune să fie adoptată o Hotărâre de Consiliu Local pentru a putea crea cadrul legal pentru viitorii voluntari care îşi vor desfăşura activitatea în oraş. "Ne-am propus să aplicăm prevederile Legii 78/2014 - legea voluntariatului. La această dată, am dispus ca poliţiştii locali gălăţeni să identifice un număr de persoane cu calităţi, oameni care să sprijine instituţia noastră. Dorim să propunem Primăriei emiterea unei hotărâri de Consiliu Local cu privire la acest voluntariat. Voluntarii Poliţiei Locale Galaţi vor purta, aşa cum prevede legea, insignă, ecuson, legitimaţie, îi vom pregăti şi îi vom folosi în toate acţiunile noastre, pe domenii: ordine publică, siguranţă rutieră, control comerţ, disciplina în construcţii”, a explicat Hahui.

Pentru a putea deveni voluntari în cadrul Poliţiei Locale, gălăţenii interesaţi trebuie să fie persoane care nu au săvârşit fapte penale, "care au un comportament civic normal şi care să poată, împreună cu poliţiştii locali, să ia o serie de măsuri ferme. De precizat că numărul voluntarilor pe care îi vom recruta se ridică la 20 de persoane", a adăugat directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Conform planului pus la cale de conducerea Poliţiei Locale Galaţi, cei 20 de voluntari vor fi prezentaţi pe data de 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntarilor.

Citit 7408 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2017 23:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.