Doi pensionari stau cu FRICĂ în propria casă. RISCĂ să fie STRIVIȚI DE TAVAN, însă autorităţile nu îi pot ajuta

Doi pensionari stau cu FRICĂ în propria casă. RISCĂ să fie STRIVIȚI DE TAVAN, însă autorităţile nu îi pot ajuta
Nicolau Eugen arătând crăpăturile de pe pereţii casei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Familia Nicolau locuieşte pe strada Alexandru Cernat şi de câţiva ani se confruntă cu o mare problemă: pereţii casei lor se crapă văzând cu ochii. Se pare că de vină ar fi traficul rutier din zonă, deoarece multe maşini de mare tonaj trec pe acolo.

De cum am păşit în casă am putut observa fisurile. Holul era împânzit de ele, la fel şi dormitoarele. Oriunde îţi întorci privirea nu vezi decât crăpături, care pornesc de pe tavan, se lungesc pe perete şi sfârşesc aproape de pardoseală. În baie, de pildă, situaţia e cea mai gravă, pentru că tot tavanul stă să cadă. Soţii Nicolau recunosc că le e frică că într-o zi se va întâmpla o nenorocire, dar că nu îşi permit să tot consolideze casa. Oricât ar repara la ea, stricăciunile s-ar face la loc.

Familia are casa asigurată însă, din păcate, firma de asigurări le-a spus că nu îi poate ajuta sub nicio formă, deoarece fisurile datorate traficului rutier nu sunt acoperite de asigurare.  "Au trimis pe cineva la noi să vadă crăpăturile. A făcut un dosar şi ne-au spus că nu are ce să ne facă", povestesc bătrânii.

O altă problemă care îi supără pe ce doi pensionari e o canalizare, care se află chiar în dreptul casei lor. Aceasta a fost reparată acum ceva ani şi nu se mai află la nivel cu carosabilul, aşa cum ar fi normal, astfel că maşinile fac slalom ca să o evite. 

Apel la autorităţi

Sperând că ar putea rezolva ceva, Nicolau a apelat şi la autorităţile locale. A făcut nenumărate sesizări la Primărie, atât pentru problema crăpăturilor, cât şi pentru cea a canalizării. Răspunsul? Repararea gurii de canalizare din zonă a fost inclusă în evidenţa Serviciului Construcţii Dezvoltări Întreţinere Străzi. Fără însă să se precizeze când va fi totuşi reparată. 

Cât despre crăpături, Primăria nu poate face nimic şi nici nu a trimis pe nimeni pe teren pentru a vedea stricăciunile.

Din păcate, în lipsa unei soluţii viabile, soţii Nicolau sunt forţaţi să privească cum li se dărâmă casa cu fiecare fisură nou apărută. Banii ca să repare constant nu au şi nici nu se pot muta din zonă, aşa că tot ce le rămâne de făcut este să spere că poate cândva problema lor îşi va găsi rezolvare. Noi ne întrebăm, însă, dacă nu există vreo modalitate ca aceşti oameni să fie sprijiniţi pentru consolidarea casei, înainte să se transforme într-un caz disperat şi să ajungă tot la uşa Primăriei pentru o locuinţă socială. Facem apel, de asemenea, la companiile de construcţii gălăţene şi la cele care comercializează materiale de construcţii, poate împreună găsesc o modalitate să-i ajute pe aceşti oameni, pentru că este clar că şi o reabilitare are nevoie de o soluţie tehnică aparte, traficul de pe strada cu pricina rămânând acelaşi.

Citit 3271 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 02:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.