Soluţii pentru gunoiul din Micro 17

Soluţii pentru gunoiul din Micro 17
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mizeria de la punctul de colectare a deşeurilor din Micro 17 despre care „Viaţa liberă” a scris ieri nu le dă bătăi de cap doar locuitorilor din zonă, ci şi firmei de salubritate. Ion Ionescu, directorul general al Ecosal, a încercat să ne explice problema gunoaielor de pe strada Jiului şi care sunt greutăţile pe care le întâmpină din cauza numărului redus al locurilor de colectare din cartier.

„De obicei căutăm împreună cu Primăria şi asociaţiile de locatari locurile unde ar fi bine să fie amplasat un punct de gunoi. Unii salută intenţia noastră, alţii refuză, dar când se hotărăsc venim şi punem containere. Însă în Micro 17 acestea doar s-au desfiinţat şi nu s-a mai refăcut nimic”.

„În acest cartier am avut 5 puncte care au fost desfiinţate, drept urmare cei din zonele respective duc acum gunoiul pe strada Jiului. Situaţia este asemănătoare şi în Mazepa II, I.C. Frimu sau Micro 39 şi toată lumea zice că Ecosalul nu-şi face treaba”.

„Nu avem unde să punem un punct gospodăresc, dar am făcut o şedinţă cu cei de la Primărie şi le-am spus că în maxim două săptămâni trebuie să găsim încă cel puţin două locuri pentru containere”, a spus Ion Ionescu.

În majoritatea cazurilor, punctele de colectare au fost desfiinţate la cererea locatarilor sau a proprietarilor din vecinătate pe motive de igienă şi nu încape îndoială că aspectul sau mirosul acestora le-au creat neplăceri.

Dar problema gunoiului care se colectează într-un singur loc de la jumătate de cartier are nevoie de o rezolvare cât mai urgentă. Una  care să mulţumească pe toată lumea. Până atunci, să sperăm că firma de salubritate va ridica gunoiul de pe strada Jiului de câte ori este nevoie pentru ca acest loc să fie mereu curat.

Citit 929 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.