Găina evazionistă şi trocul sovietic

Găina evazionistă şi trocul sovietic

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
5 comentarii

Strigăt din public: "Aţi servit ouă la micul dejun?". La răspunsul afirmativ al deputatului Varujan Vosganian, un tânăr din mulţime a continuat, pe acelaşi ton, întrebând dacă au fost... ouă de găini de ţară sau de găini stresate. Întrebarea, de aşteptat pe fondul polemicilor din ultimul timp, a ţâşnit, sâmbătă, la sfârşitul discursurilor de deschidere a "Nopţii în Bibliotecă la Galaţi".

Urcând pe scara monumentală, fostul ministru al Finanţelor a aruncat de sus, întorcând puţin capul în urmă: "Oul prostului este clocit!". Măcar, nu a păţit precum, cândva, De Gaulle, preşedintele Franţei, primit cu flori la Bucureşti şi bombardat cu ouă la Orly.
După lansarea cărţii sale în Sala "Eminescu" a bibliotecii, politicianul venit la noi pe temei cultural a declarat presei din sală: "Dacă eu scriu într-un text că nu se intenţionează introducerea unui impozit, iar cel care citeşte spune la televizor: "Vosganian vrea să introducă un impozit", a fost o campanie, după opinia mea, premeditată, de a încerca să discrediteze unul dintre liderii politici. (…) În 2007, am fost făcut spion, în 2015, am fost făcut în toate felurile - nu-i prima oară!". Economistul a adăugat: "Dacă România ar avea colectări la nivelul mediei europene, care este 40 la sută, aceasta ar însemna aproape 20 de miliarde de euro. Bani cu care am împânzi ţara cu autostrăzi şi am urca nivelul de trai". Românii trebuie să iasă din "această cultură cronică a sărăciei" şi să ia realitatea "fără băşcălie şi fără minciuni, pentru că, dacă mergem cu minciuni, atunci tranziţia nu va fi decât trecerea de la găina cu pui vii la găina evazionistă". Apoi, a ţinut să adauge: "Eu sunt probabil singurul ministru al Finanţelor din ´90 până acum care a fost şi unul dintre artizanii celei mai spectaculoase scăderi a impozitelor şi în timpul mandatului căruia nu s-a înfiinţat nicio taxă şi n-a crescut niciun impozit".
Parlamentarul a prezentat şi un fel de flux integrat gospodăresc: "E bine ca acel ce creşte găini să aibă atâtea găini încât să vândă ouăle şi cu banii de pe ouă să cumpere magiun de la cel care face magiun".
Las specialiştilor în economie să spargă ouăle, dar nu mă pot abţine să nu amintesc şi că, pe vremea comunismului dejist, copiii aduceau ouă ca să intre la film, iar pe vremea ocupaţiei sovietice, înainte de electrificare, ţăranii făceau troc, dând ouă contra gaz lampant. Astfel, circula o butadă în şoaptă: Biata mea găină/ Tu ne dai lumină/ Căci un falnic rus/ Sonda-n c… ţi-a pus". Astăzi, pentru ouă, se poate măcar striga...        

Citit 1692 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2017 18:01

5 comentarii

 • postat de NU! oualelor cu insecticid, DA! macroului si macaroanelor globaliste Joi, 19 Octombrie 2017 21:44 83.70.235.*** Link la comentariu
  0
  0

  Dl Cilinca, e bun articolul, am ras, dar nu ati apucat sa dati si titlul cartii!?

  In primul rand, dl Vosganian a scris o carte buna, "Cartea Soaptelor" (se mai gaseste in librarii pentru cine stie sa citeasca), dar ca politician, dl miroase la fel ca ouale clocite (vandute de toti globalistii, inclusiv Macrou si Macaron). Acum, o fi putut face dumnealui, in definitiv armean in Romania, ceva impotriva curentului globalist, e greu de spus.
  Intrebarea e daca domnii nemultimiti de la lansare consuma oua cu insecticid din supermarket (si "rézista!") sau oua locale de la Avicola Sivita?

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 11 Octombrie 2017 20:22 213.119.68.*** Link la comentariu
  0
  4

  Exact calculul matematic este simpli si nu sunt economist... daca e sa nu cer bretelele lui Tuca ptr a lua cuvantul cum ati facut dmv. vosganian!
  28 de ani x taxe adunate anual + banii furati din vechea nomenclatura Ceausista si bunurile sale + vanzare tuturor bunurilor si intreprinderilor din acesti ani + imprumutirile neramburasile UE + cele rambursabile substituite de firmele capuse+ banii pierduti prin atribuirea de licitatii impotriva interesului national si local = COLOSAL!!! - consumul populatiei ramase si plata retributiilor somaj pensii aj. sociale constructii anemimice = bani disparuti ENORM!

  Daca pun la socoteala fiecare roman cu ceva milioane de neuroni scolit si demografia, fauna ati facut un genocit statal iremediabil! Voi vedea vreodata data scadenta pentru mizeriile facute acestei tari!???? Mi-am incheea pledoaria!

  Raportează
 • postat de pentru Vorganian Vaurujan - beneficiar de imunitate parlamentara Miercuri, 11 Octombrie 2017 10:32 85.186.244.*** Link la comentariu
  1
  11

  Evident, autoconsumul nu afecteaza nicicum dezvoltarea tarii. Ouale aruncate din cuibar in tigaie nu produc impozite deci sunt mancate fara aport la constructia de scoli si autostrazi.
  Insa problema e alta: autoconsumul e specific celor care n-au nici o sansa sa se angajeze pentru ca sunt fie analfabeti (functionali sau nu), fie asistati social, fie ambele.

  Autoconsumul este tinut in viata de politicieni ca dvs., preocupati doar de votul acestor sarmani, prin politici sociale prost gandite/implementate si prin educatie precara, subfinantata si corupta.
  Impozitele platite de cetateni sunt importante pentru dvs. numai pentru ca va asigura sursa primara de unde sa furati in mod legal, protejat de legislatia stramba.

  Raportează
 • postat de bula Miercuri, 11 Octombrie 2017 08:58 82.137.10.*** Link la comentariu
  1
  12

  Nu mai aveti de unde fura tovarasu vosganian? Ati pus ochiiiiiiiii pe ouale taranului? De ce nu ai facut autostrazi pana acum. Au trecut 28:de ani. Crezi ca cu baniiiiiii de pe ouale taranului, ai sa faci autostrazi, evazionistule?
  Nu meritati ultimu glont, schingiuiti.

  Raportează
 • postat de Oualelor Miercuri, 11 Octombrie 2017 05:46 5.13.131.*** Link la comentariu
  0
  9

  Profund acest individ ca locul pe unde iese oul!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.