Viitorul program, bun pentru medicul de spital

Viitorul program, bun pentru medicul de spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* susţine preşedintele Colegiului Medicilor, dr. Dumitru Cristea *

Schimbarea de program a medicului de spital e benefică, dar nu în acest moment, afirmă preşedintele filialei gălăţene a Colegiului Medicilor prof.univ.dr. Dumitru Cristea (foto).

„Se preconizează, încă din lunile trecute, modificarea timpului de lucru zilnic al medicilor. Aceste schimbări vizau şi timpul unei gărzii, dar şi perioada zilnică totală de timp dedicată activităţii în spital. De fapt, aceste modificări ar fi bine venite pentru că în Europa - vreau să subliniez acest lucru - un medic îşi începe activitatea pe la 8-9 dimineaţa şi o termină pe la 16.00 - 17.00, cu o pauză de masă de o oră”.

„Aşa se procedează peste tot. De ce? Ca medic de spital, poţi avea un contact mai bun cu bolnavul. Poţi urmări mai bine un bolnav pe care l-ai operat, ai mai mult timp pentru astfel de activităţi. Vorbesc aici despre medicul de spital, pentru că medicul care lucrează în ambulatoriu sau în regim privat, şi-ar putea reglează programul în funcţie de nevoile pacientului, asigurând şi vizitele la domiciliu atunci când acestea sunt necesare. Totuşi, introducerea lui bruscă într-un sistem medical care suferă din pricina lipsei de bani nu este tocmai oportună”, a precizat dr. Cristea.

Citit 686 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.