Deschidere de an şcolar colorată politic

Deschidere de an şcolar colorată politic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Flori şi uniforme călcate la dungă, întâlnirea cu noua dirigintă şi poveşti de vacanţă, dar şi discursuri colorate, uneori, politic. Aşa a început luni, la Galaţi, şcoala.

Cu toate că unii politicieni, sub masca de reprezentanţi ai autorităţilor, de consilieri locali sau judeţeni, şi-au făcut apariţia în faţa profesorilor şi, mai mult decât atât, au rostit şi ei discursuri despre «binele şcolii», nemulţumirile sindicale par să fi fost uitate cu totul. Niciunul dintre sindicaliştii cu care am reuşit să luăm legătura nu ne-a dat un exemplu concret de «bună purtare» din partea membrilor săi, deşi au anunţat că vor boicota festivitatea dacă are legătură cu politicul. 

În plus, la manifestările din diverse şcoli au ajuns mai multe feţe politice decât cele anunţate şi presei, oficial. Ba chiar, unul dintre consilierii locali, invitat la o unitate liceală, s-a lăudat la microfon că face parte din formaţiunea politică PD-L. Şi nu băgăm mâna în foc că ar fi singurul exemplu de acest gen.

Preşedintele SIP Galaţi, Valeriu Diculescu (foto), spue că e dezamăgit de unii sindicaliştii : «Ştiu că politicienii şi-au luat măsuri de siguranţă şi au sunat la şcoli încă de vineri, să vadă dacă îi primesc sau nu. Preşedintele CJ a fost la Şcoala «Simion Mehedinţi», iar prefectul judeţului la Colegiul «Kogălniceanu» (prezenţe anunţate, de altfel, şi presei, n.r.), dar niciunul dintre membrii de sindicat de acolo nu a reacţionat în vreun fel. La Colegiul «Auto», unde am fost eu prezent,nu a venit niciun politician. Ca urmare, nu am mai citit scrisoarea de protest în pezidiu, ci am multiplicat-o şi am împărţit-o colegilor din şcoală. Dar nu am alte exemple, pentru că nu am luat legătura cu membrii». 

La rândul său, preşedintele FSLI Tecuci, Mircea Petică, ne-a declarat că «în fiecare şcoală unde au ajuns politicieni, membrii noştri i-au luat pe elevi în clasă, părăsind festivităţile». Când să primim exemple de şcoli unde s-a întâmplat astfel, am fost sfătuiţi să scriem doar atât, «fără exemple, pentru că nu pot suna să aflu de la membri ce s-a întâmplat cu fiecare».

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ şi-au programat însă astăzi, la Bucureşti un protest oficial, nemulţumiţi de atitudinea politicenilor faţă de educaţie, protest la care vor participa şi câţiva gălăţeni.

Citit 806 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.