Operaţiunea „Ghiozdanul”

Operaţiunea „Ghiozdanul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bogdan Ciucă: „Refuz să cedez invitaţiilor la deschiderea şcolii” *

Cum deputatul PC Bogdan Ciucă tăcea mâlc, l-am întrebat noi dacă şi-a pus în practică luni, la deschiderea şcolii, intenţia despre care ne vorbise, de a dărui ghiozdane şi rechizite unor elevi gălăţeni din familii sărace.

Am aflat astfel că de fapt ghiozdanele – 500 la număr, împreună cu penare şi alte rechizite, au fost deja distribuite înainte de ziua deschiderii şcolii.  Timp de trei zile, fără tam-tam, ghiozdanele au ajuns la micuţii lor stăpâni.

„Nu este o acţiune electorală: de ani buni, în fiecare an, dăruiesc, împreună cu colegii de partid, ghiozdane şi rechizite copiilor nevoiaşi. Aşa cum invit la Mc Donald’s, de două ori pe an, copii din centrele de plasament”. 

Anul acesta, bunurile dăruite copiilor din colegiul său, zona Ţiglina III, dar şi din alte zone unde sunt cazuri speciale (şomeri, familii cu mulţi copii, bolnavi), au fost cumpărate din banii deputatului. Colegii din partid au alergat să facă liste cu familiile care chiar au nevoie de o mână de ajutor. Unii  i-au sugerat să adauge şi vreo poză a deputatului pe vreun calendar, dar acesta a refuzat: vrea să-şi facă  datoria de om care poate ajuta şi atât, ne-a spus el.

L-am întrebat pe deputat, care era, ieri, la prânz, prezent la Guvern, dacă nu a fost cumva de dimineaţă şi la deschiderea anului şcolar.

„Nu mă duc. Am mai fost invitat şi în alţi ani şi întotdeauna am mulţumit frumos şi am refuzat – ne-a spus deputatul. Politicienii au făcut mai mult rău decât bine Educaţiei. De ce să mă duc? Ca să spun ce? Să fiu ipocrit şi să laud modul în care merg lucrurile, în timp ce profesorii se plâng de salarii şi părinţii elevilor, de sărăcie? Nu-i condamn pe cei care o fac, dar eu n-am ce căuta la deschiderea şcolii.”

Comentariu foto: Deputatul Ciucă nu a anunţat gestul său caritabil

Citit 1440 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.