Doi ani de la TRAGEDIA care a cutremurat România. Victimele COLECTIV, comemorate și la Galați

Doi ani de la TRAGEDIA care a cutremurat România. Victimele COLECTIV, comemorate și la Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Triști, dar mai ales dezamăgiți că nu s-a schimbat nimic în bine în România, aproximativ 30 de gălățeni s-au adunat, luni seară, 30 octombrie, la Monumentul Eroilor, din fața Prefecturii Galați, ca să aprindă lumânări și candele pentru sufletele tinerilor care au dispărut în urma tragediei din Colectiv. Oamenii au asistat la o slujbă de pomenire oficiată de trei preoți, după care au depus flori și au aprins lumânări în memoria celor care și-au pierdut viața în urmă cu doi ani, în cea mai mare tragedie din istoria României de după 1989 (64 de tineri s-au stins în incendiu și pe paturile spitalelor, iar un altul s-a sinucis, în urmă cu trei luni, din cauza traumelor).

Printre victimele Colectiv s-au numărat și doi gălățeni - Valentina Florea (29 de ani) și Bogdan Claudiu Istrate (22 de ani). Valentina Florea nu s-a putut salva din flăcări și a decedat în club, la fel ca alte zeci de tineri. Ea absolvise Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” și Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. Tânărul supraviețuitor al incediului din Colectiv care și-a pus capăt zilelor, în urmă cu aproximativ trei luni, din cauza traumelor, a fost iubitul Valentinei Florea.

Bogdan Claudiu Istrate a încetat din viață, din cauza rănilor foarte grave, la aproape două săptămâni de la tragedie. Tânărul era internat la spitalul “Bagdasar Arseni” din Bucureşti. El a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti, iar la acea vreme urma cursurile de masterat la Analiza Afacerilor şi Controlul Performanței Întreprinderii. Tânărul locuia de mult timp în Bucureşti, alături de întreaga familie.

Citit 2369 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2017 10:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.