Grădiniţa vecină cu gunoaiele

Grădiniţa vecină cu gunoaiele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Început de an şcolar printre gunoaie, în cartierul Micro 39C, la Grădiniţa nr. 60, Arlechino (cu program prelungit). Aşa începe un mesaj primit pe adresa redacţiei, semnat „Un grup de părinţi”. Aceştia au ataşat textului fotografii grăitoare, realizate în prima zi de cursuri. Părinţii se plâng că pubelele de gunoi din acea zonă a cartierului sunt amplasate exact lângă instituţia de învăţământ.

„Micuţii sunt nevoiţi zilnic să treacă prin fata tomberoanelor, a câinilor fără stăpân şi a căruţaşilor „gunoieri”. Ne trimit să facem copiilor analizele necesare începutului de an. Dar focarul de infecţie nu este dăunător acestor micuţi?”, se întreabă semnatarii mesajului.

Contactată telefonic, directoarea Grădiniţei „Arlechino”, Mariana Condurachi, ne-a declarat că la sfârşitul anului şcolar trecut a solicitat Primăriei Galaţi mutarea pubelelor într-un alt punct. Răspunsul a fost că acestea nu pot fi mutate, deoarece gunoiul a fost dintotdeauna depozitat în acel loc.

Într-adevăr, punctul de colectare e mai vechi decât grădiniţa… Clădirea a fost dată în folosinţă în septembrie 2008, iar construcţia a primit toate avizele sanitare de funcţionare, fără ca cineva să sesizeze că exact lângă una dintre intrările în grădiniţă sunt amplasate trei containere de gunoi.

Chiar dacă directoarea ne-a spus că Ecosalul îşi face treaba, imaginile surprinse pe aparatul foto arată că se mai întâmplă uneori ca prichindeii să se ţină de nas când intră pe poarta grădiniţei.

Citit 871 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.