SCANDAL cu apartamente mizerabile destinate medicilor. Şefa serviciului Fond Locativ, DEMISĂ de primar

SCANDAL cu apartamente mizerabile destinate medicilor. Şefa serviciului Fond Locativ, DEMISĂ de primar
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Câteva imagini publicate pe Facebook de un medic de la Spitalul de Psihiatrie Galaţi au stârnit un adevărat val de nemulţumiri pe reţeaua de socializare. Pozele ilustrau modul îngrozitor în care arată un apartament pe care, potrivit dr. Georgia Mocanu (medicul în cauză - n.r.), Primăria Galaţi l-ar fi pus la dispoziţia sa, ca locuinţă de serviciu. Deşi imaginile au fost şterse după doar câteva ore, scandalul s-a propagat asemenea unei reacţii în lanţ, ajungându-se chiar la demiterea şefei serviciului Fond Locativ din cadrul Primăriei Galaţi.

Din imagini se poate vedea starea deplorabilă a locuinţei: geamurile de la ferestre sunt sparte, pereţii sunt coşcoviţi, caloriferele lipsesc, uşile de la camere au aceeaşi vârstă cu apartamentul, iar gunoiul de pe jos pare la el acasă. Dezastrul continuă şi în baie, totul ducând mai degrabă cu gândul la o cocină decât la o locuinţă destinată oamenilor.

"După îndelungi aşteptări (peste un an), conform legii, în sfârşit, Spitalul de Psihiatrie Galaţi primeşte prin marea bunăvoinţă a Primăriei două apartamente destinate locuinţei medicilor: unul cu patru camere, altul cu o cameră. [...] La predare-primire, primăria a menţionat că sunt în stare foarte bună. Las la aprecierea dumneavoastră această stare foarte bună şi mai las la aprecierea dumneavoastră "respectul" şi preocuparea Primăriei Galaţi pentru medicii din spitalele din zonă", a scris medicul Georgia Mocanu, pe Facebook, marţi după-amiază. Miercuri dimineaţă, însă, mesajul fusese şters.

Partea acuzată, Primăria Galaţi, a dat o declaraţie în care a încercat să nuanţeze lucrurile. "Prin hotărâre de Consiliu Local, aceste apartamente au fost date în administrare Spitalului de Psihiatrie din Galaţi, cu aproximativ trei luni în urmă. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă, nici măcar contractul de dare în administrare către unitatea spitalicească nu a fost semnat. Dintr-un asemenea moment până la cel în care se dau propriu-zis în folosinţă aceste apartamente, mai sunt mulţi alţi paşi de urmat, inclusiv o igienizare. Lucrările de igienizare vor trebui făcute probabil tot de către Primăria Galaţi, însă în momentul de faţă, repet, nici măcar contractul de dare în administrare nu a fost semnat", a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Fără vinovaţi, dar cu sancţiuni

Câteva ore mai târziu, deşi oficial lăsase să se înţeleagă că nu are nicio vină şi că totul a fost o neînţelegere din partea medicului, Primăria a venit cu un comunicat din care reiese faptul că vina le-ar aparţine, de fapt, unor funcţionari din cadrul instituţiei. "Faptul că municipalitatea gălăţeană doreşte să facă tot posibilul să ofere locuinţe de serviciu specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în oraşul nostru este un act de normalitate. Faptul că aceste locuinţe de serviciu, care nu au apucat să intre în programul de igienizare şi reparaţii după ce au fost eliberate de către foştii chiriaşi, au ajuns să fie prezentate ca fiind bune de locuit, reprezintă ori rea credinţă ori incompetenţă din partea funcţionarilor publici care au creat această situaţie. Drept pentru care, astăzi (miercuri - n.r.), şefa serviciului Fond Locativ (Iuliana Guglea - n.r.) a fost demisă", se arată în comunicatul transmis de primarul Ionuţ Pucheanu. 

Citit 7131 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2017 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.