Oţelul adoptă doi copii şi-un tată

Oţelul adoptă doi copii şi-un tată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Familia din râpă despre care „Viaţa liberă” a scris ieri va locui într-un apartament * Directorul general al FC Oţelul Galaţi,  Marius Stan, i-a schimbat soarta lui Silviu Haivas, tatăl care creşte singur doi băieţi *

Ieri, Silviu Haivas, tatăl de 29 de ani care îşi creşte singur copiii de şase şi respectiv patru ani şi jumătate într-o râpă din Micro 17 a trăit cele mai emoţionante clipe ale vieţii lui. După atâtea şi atâtea greutăţi, speranţa a înflorit şi pe strada sa.

În urma materialului „Un tată îşi creşte copiii în râpă”, prezentat joi de „Viaţa liberă”, Fotbal Club Oţelul Galaţi a decis să-l ajute pe tânărul tată care a dovedit un ataşament deosebit faţă de fiii săi, cărora a încercat în permanenţă să le ofere o familie unită, în ciuda dificultăţilor pe care a trebuit să le îndure.

„Ne-a impresionat loialitatea ta!”

Directorul general al FC Oţelul Galaţi, Marius Stan, a coborât în cursul după-amiezii, alături de o echipă a „Vieţii libere”, în râpa unde bărbatul  şi-a clădit cu propriile mâini adăpostul improvizat pe care îl numeşte „acasă”.

De cum l-a văzut, lui Silviu i-au dat lacrimile. Vocea i s-a înecat însă de tot în lacrimi în momentul în care directorul clubului gălăţean de fotbal i-a dat marea veste:

„Pe noi ne-a impresionat loialitatea ta faţă de copii, aşa că am decis să te ajutăm. Îţi oferim ocazia să stai într-un apartament cu două camere, unde o să ai tot ce îi trebuie unei familii normale, mobilă, utilităţi etc Pentru început, până te pui pe picioare, ne vom ocupa noi şi de plata chiriei”.

Apartament cu două camere

Peste doar câteva minute, Silviu Haivas păşea, alături de directorul general al Oţelului, în apartamentul promis. S-a uitat şi a plâns din nou. Nu-i venea să creadă că el şi copii lui vor locui aici.

„Mai e nevoie de ceva retuşuri, după aceea e gata”, i-a spus directorul clubului gălăţean de fotbal.

„E frumos, e bine!”, şoptea bărbatul uluit care, în urmă cu câteva clipe, nu îndrăznea nici măcar să viseze că le-ai mai putea oferi băieţilor lui o copilărie normală într-un apartament de bloc utilat şi mobilat.    

Pe durata călătoriei cu maşina spre apartament, Silviu  ne mărturisise că nu a avut niciodată ocazia să îşi spele copiii într-o cadă de baie adevărată. „Doar în balie, acolo în casă la noi, cum am putut”, a mărturisit jenat tatăl care le ţine loc şi de mamă celor doi băieţi. În scurt timp, însă, va avea ocazia să o facă pentru prima dată.

„Să-ţi aduci băiatul la fotbal!”

După ce va fi externat din secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, băiatul cel mare, Ionuţ care a fost lovit de o maşină, va avea nevoie de acte şi va trebui să meargă la şcoală.

„Ar fi bine să-l dai şi la fotbal, l-a sfătuit directorul general al Oţelului. Cine ştie, poate îi găseşti de mic un drum în viaţă!”

Iar cât timp fiul e la antrenament, tatăl va putea să muncească la club şi să mai câştige un ban, ca să completeze veniturile familie, a promis Marius Stan. Silviu Haivas se uită la omul din faţa lui ca la o minune.

„Mulţumesc, bogda-prosti, mulţumesc … ” a reuşit să mai spune, cu ochii în lacrimi. S-a întors acasă uluit, dar şi plin de speranţă. „Eu nu m-am gândit că o să mă ajute cineva aşa”, repeta omul, pe drumul de întoarcere, încă nedezmeticit.

Acum, depinde numai de el să îşi remodeleze propriul viitor şi pe cel al copiilor lui şi să demonstreze că a meritat ajutorul oferit cu atâta generozitate de Fotbal Club Oţelul Galaţi.

Cazul său nu poate fi însă şters de pe agenda de lucru a Primăriei. Gestul omenesc venit de la Oţelul trebuie însoţit de rezolvarea problemelor pe care le are acest om care se luptă pentru viaţa copiilor săi.

Protecţia Copilului: Omul ăsta e de admirat!

Am vorbit ieri şi cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar spusele acestora ne-au confirmat faptul că Silviu Haivas vrea să îşi crească fiii, nu să îi abandoneze în plasament. Bărbatul a mers la sediul Direcţiei, în urmă cu 10 zile şi a cerut, hotărât, ajutor. Nu voia să se despartă de Ionuţ şi de Florin.

„Din acest punct de vedere, acest om este de admirat. Nu este unul dintre acei părinţii care vin la noi să îşi lase copiii, în vreme ce ei pleacă în străinătate sau au alte treburi. De aceea, ruperea familiei, despărţirea tatălui de copii nu ni s-a părut oportună”, a precizat directorul Manon Cristoloveanu.

Acest lucru nu înseamnă că celelalte serviciile gălăţene de protecţie socială n-ar trebui să-şi facă treaba şi să-l sprijine în continuare pe Silviu Haivas, care câştigă, momentan, doar 480 de lei pe lună.

Citit 3760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.