Guvernul aprobă Spitalul Regional Brăila - Galaţi

Guvernul aprobă Spitalul Regional Brăila - Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministrul Sănătăţii a anunţat că aprobarea investiţiei înseamnă „un prim pas pentru realizarea uniunii între cele două oraşe” * Ecaterina Andronescu şi depolitizarea învăţământului *

Toată ziua de vineri, Brăila a fost pe jar: în teritoriu a venit toată floarea PSD, în frunte cu şeful Mircea Geoană. Alături de el s-au aflat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac, ministrul Muncii, Marian Sârbu, secretarii de stat de la Ministerul Sănătăţii Raed Arafat şi Aurel Nechita,  preşedintele AVAS, Mircea Ursache, şi nu în ultimul rând, vicepreşedintele partidului, PSD Liviu Dragnea. 

Înalţii oaspeţi au fost întâmpinaţi cu fanfara militară şi toate onorurile de către autorităţile din Brăila, participând la înfiinţarea SMURD Brăila, care va avea în dotare trei maşini de resuscitare, moderne, pe care va lucra personal pregătit chiar de şeful SMURD Galaţi, Angel Trifan.

Ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac (foto), a anunţat şi alte câteva veşti extrem de bune, nu doar pentru Brăila, ci şi pentru Galaţi, asta în cazul în care autorităţile gălăţene nu vor păli de invidie.

„Înfiinţarea SMURD Brăila este o promisiune pe care am făcut-o aici, în urmă cu o lună şi jumătate. Vă anunţ că, săptămâna viitoare, Guvernul va aproba construcţia viitorului Spital Regional de Urgenţă Brăila-Galaţi. Tot acum vă anunţ că  Brăila va avea, până la finele lui 2010, cea mai modernă maternitate din România şi că va mai avea şi trei ambulatorii de specialitate, finanţate din Programul Operaţional Regional”, a anunţat Ionuţ Bazac.

Ministrul a dat şi detalii tehnice despre viitorul spital ce se va construi între cele două municipii, în apropierea cartierului Dimitrie Cantemir: „Spitalul de Urgenţă este un prim pas în realizarea unei uniuni între cele două oraşe - Brăila şi Galaţi. Guvernul va aproba, în cursul săptămânii următoare, transferul unui teren din proprietatea celor două judeţe în administrarea Ministerului Sănătăţii, pentru construcţia spitalului. Sunt două bucăţi de teren, de dimensiuni egale, aparţinând celor două judeţe, care vor trece în administrarea ministerului. Construcţia va fi finanţată de la bugetul ministerului, va începe în acest an şi va dura trei ani. Spitalul  va avea, în final, 450 de paturi”.

Ecaterina Andronescu şi războiul declaraţiilor 

În afară de aceste veşti, vineri, la Brăila, s-au făcut şi multe declaraţii electorale. Mircea Geoană s-a lansat în mai multe atacuri la adresa lui Traian Băsescu, acuzând regimul său chiar şi de situaţia tensionată dintre România şi Republica Moldova.

Chiar şi aşa, vedeta mediatică de zilei a fost ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Fără să pară impresionată de faptul că PD-L îi ceruse, cu o zi înainte, demisia, Ecaterina Andronescu a făcut câteva precizări, dimineaţă, cu privire la faimosul de-acum ordin de schimbare din funcţie a directorilor de şcoli numiţi cu detaşare:

„Întrucât am constatat, în ultima vreme, creşterea numărului de directori numiţi cu detaşare şi am primit foarte multe reclamaţii din teritoriu că nu au fost numiţi pe criterii profesionale, am încercat să stopăm această avalanşă şi să mutăm decizia din curtea şi din pixul inspectorului general în grădina Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar. Ministerul nu va face decât o verificare a criteriilor profesionale. Cine a lansat altceva decât spune ordinul nu a făcut-o decât supărat fiind că încercăm să stopăm politizarea învăţământului. Îmi pare rău că nu am făcut suficient pentru promovarea ordinului. Aici sunt vinovată”.

Ulterior, în timp ce ministra se afla într-o întâlnire cu profesorii din Brăila, primul ministru, Emil Boc, a declarat că o va demite din funcţie pe Ecaterina Andronescu, dacă aceasta va aplica faimosul ordin nr. 5139.

La cald, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a reacţionat imediat: „Primul ministru nu poate decide singur remanierea Ecaterinei Andronescu. Există o coaliţie, iar această propunere va fi discutată în interiorul ei”.

Totuşi, reacţiile „bătăioase” ale PSD s-au cam oprit aici; după mai multe ore de aşteptare, presa a încercat să afle dacă ministra şi-a schimbat decizia şi dacă va anula ordinul. „Nu mă întrebaţi, pentru că tot ce am avut de declarat, am declarat”, a răspuns ministra, misterios…

Foto: Mediafax

Citit 1280 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.