Şcoli păzite de firme fără licenţă

Şcoli păzite de firme fără licenţă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aproape 2.000 de obiective, printre care şcoli şi societăţi comerciale, care prin lege trebuie să fie asigurate cu pază, au fost verificate în ultima perioadă de poliţişti, în cadrul unei acţiuni derulate la nivel naţional. Concluziile celor peste 1.800 de controale au scos la iveală o serie de nereguli în privinţa legitimităţii firmelor cu care beneficiarii încheiaseră contracte, unele pe bani publici, în scopul asigurării cu pază electronică. Printre cele zece abateri cu iz penal depistate de poliţiştii de la Ordine Publică, s-a înregistrat şi una constatată în judeţul Galaţi, la o unitate de învăţământ, Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, şcoala încredinţase sarcina de montare a echipamentelor electronice de supraveghere unei firme care nu ar fi avut dreptul că facă aşa ceva.

"În urma verificărilor efectuate la o unitate de învăţământ din judeţul Galaţi, s-a constatat faptul că au fost instalate sisteme de alarmare împotriva efracţiei, fără ca firma de securitate să aibă licenţă de funcţionare în domeniu, eliberată de Poliţia Română", se arată în document.

În acest caz, la fel ca şi în celelalte nouă depistate în urma controalelor, poliţiştii au deschis dosare penale pe numele administratorilor firmelor de pază şi protecţie. 22 este numărul total al persoanelor cercetate în aceste dosare. În cazul altor abateri, 290 la număr, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală se apropie de 240.000 de lei.         

Citit 3209 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.