Aparatură de ultimă generaţie la Maternitatea „Buna Vestire”

Aparatură de ultimă generaţie la Maternitatea „Buna Vestire”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dotare pentru viaţă de la Ministerul Sănătăţii şi de la Primărie *

La Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” din Galaţi, pacientele, viitoarele şi proaspetele mame, dar şi bebeluşii beneficiază de un plus de siguranţă, datorită unor importante investiţii, de care instituţia a cam dus lipsă o bună bucată de vreme.

După cum am aflat de la managerul maternităţii de pe Chicoş, dr. Anamaria Hărăbor (FOTO), instituţia a primit recent aparatură modernă graţie Ministerului Sănătăţii şi administraţiei locale.

Detectarea suferinţelor fetale şi chirurgie laparoscopică

Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială, a dotat maternitatea cu mai multe aparate, printre care cele mai importante noi sunt un analizor de gaze sanguine pentru adulţi şi nou-născuţi şi un laparoscop.

„Acest analizor poate face multe alte analize de biochimie rapid, fără să mai apelăm la serviciile laboratorului mare şi în acest fel se poate detecta cel mai fidel o suferinţă fetală. Este util pentru neonatologie şi nu numai. În ceea ce priveşte laparoscopul, nu ştiu dacă mai este vreo secţie de ginecologie în judeţ care are chirurgie laparoscopică”, ne-a explicat managerul maternităţii.

Siguranţă în sala de operaţii

La cererea insistentă a managerului, municipalitatea a dotat spitalul de obstetrică-ginecologie cu un aparat de ventilaţie mecanică de ultimă generaţie - al doilea model existent în ţară, un monitor pentru anestezie necesar şi în intervenţiile laparoscopice şi un defibrilator.

„Aceste ultime trei aparate, monitorul, defibrilatorul şi ventilatorul, sunt luate din banii autorităţilor locale şi înseamnă că a crescut gradul de siguranţă pentru paciente în timpul operaţiilor. Dotarea oferită de autoritatea locală se ridică la 1,8 miliarde de lei vechi şi pentru asta vrem să mulţumim Primăriei şi domnului primar care a dat o rezoluţie favorabilă cererilor noastre”.

„Noi am sperat că prin această aparatură va creşte şi gradul spitalului cu noua clasificare. Merităm cel puţin gradul trei, dacă nu chiar doi, fiind singurul spital care operează nonstop, în afară de Spitalul Judeţean”, ne-a declarat dr. Anamaria Hărăbor.

Citit 1909 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.