BASCHET | Phoenix, surpriză neplăcută în primul meci din an. Eşec în faţa unei echipe cu probleme de lot
Foto: Sonia Baciu

BASCHET | Phoenix, surpriză neplăcută în primul meci din an. Eşec în faţa unei echipe cu probleme de lot
În imagine - Phillip Miller, cel mai bun marcator al echipei Phoenix în meciul pierdut la Mureș
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetbaliștii de la Phoenix au pierdut, scor 78-85 (36-52), în fața formației BC Mureș Tg. Mureș, într-un meci contând pentru prima etapă din returul Ligii Naționale. A fost un duel între două echipe care se află într-un moment delicat, ambele suferind atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv. Din lotul gazdelor fac parte doar doi jucători străini, comparativ cu cei cinci din gruparea gălățeană, astfel că rezultatul reprezintă o supriză neplăcută. Deși lotul gălățenilor a fost mai ”subțire” față de meciul din tur, cu trei plecări pe finalul anului trecut, dar cu alți doi jucători străini veniți între timp, aceștia nu au reușit să facă față echipei mureșene, care a controlat meciul de la început deşi a avut doar doi jucători străini pe teren.

Partida a fost dominată de gazde, care s-au distanțat chiar și la 18 puncte, în primele secunde din a doua jumătate a jocului. Gălățenii s-au repliat, au reușit să recupereze din diferență, 61-65 (min 33), dar mai mult nu s-a mai putut. Phoenix a încheiat jocul fără doi dintre jucătorii săi, Hadzifezovici fiind eliminat pentru cinci greșeli personale în minutul 33, ca apoi în ultimele secunde să fie scos din joc și Miller (scor 76-83).

Antrenorul Florin Nini a spus că echipa a resimţit lipsa unui coordonator, post rămas descoperit după plecarea lui Rundles în campionatul belgian. ”Am încercat să suplinesc postul lipsă, a lui Rundles, cu Petrișor și Andrei Dragoș, dar nu am putut face mai mult, ei nu sunt specializați pentru asta. Era un meci ce trebuia câștigat. Suntem abia la începutul returului, încă mai avem timp să ne revenim și să prindem locul şase”, a declarat Nini, care a adăugat că se va încerca aducerea unui nou coordonator în lot.

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost Miller, cu 24 de puncte (4x 3p), 2 recuperări și 2 pase decisive. Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Pavlovici 19 puncte, 6 recuperări și un ”assists”, Kalve 14 p (4x 3p), 5 r și 6 a, Gugino 12 p, 9 r, 4 a, Hadzifezovici 4 p, 2 r, 1 a, Sabău 3 p, Petrișor 2 p, 3 r, 3 a, Dragoș Andrei 2 r, 5 a, Măciucă 2 recuperări și o pasă decisivă.

În urma acestui rezultat, Phoenix se menține pe locul 7 (17 puncte, 11 meciuri), la doar un punct distanță de ocupanta locului 6, Steaua care urma să joace, vineri seară, cu Dinamo (ultima clasată).

Meciul etapei următoare, cu Poli Iași, programat inițial pentru duminică, 7 ianuarie, a fost amânat până pe 18 februarie, din cauza unor probleme legate de sala ieșeană.

Pentru Phoenix urmează alte două meciuri în deplasare, cu SCM U Craiova (pe 10 ianuarie, restanță din etapa a 11-a) și cu BCMU Pitești (14 ianuarie, ora 20,00, televizat pe DigiSport).

Citit 797 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2018 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.