Handbalistele gălăţene, gata de luptă

Handbalistele gălăţene, gata de luptă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Liga Naţională feminină de handbal a avut o desfăşurare specială în acest an, ocazionată de o nouă ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurat în Germania. Competiţia internă s-a întrerupt după etapa a zecea, pe 18 noiembrie, şi va fi reluată luna aceasta, miercuri, 10 ianuarie.

Perioada vacanţei competiţionale a fost petrecută astfel de către handbalistele CSU Danubius: două săptămâni de pauză, după care s-a trecut la treabă - antrenamente şi meciuri amicale. Au avut loc şedinţe de pregătire susţinute, "ornate" cu cinci meciuri de verificare. În două, partenera gălăţencelor a fost echipa din Brăila, iar săptămâna trecută a fost o participare la un turneu în oraşul vecin, cu alte trei echipe, toate din primul eşalon: HC Brăila 22-30, CSM Slobozia 24-25 şi Rapid Bucureşti 28-20. La antrenamente a fost prezentă şi Iulia Artean Stroia (revenită după o accidentare), alături de celelalte colege: Elena Şerban, Emilia Anghel, Roxana Caragea - Daciana Curtean Balaban, Cristina Marcu, Cristina Clisu, Denisa Şelever, Nicoleta Safta, Alla Şeiko, Andreea Taivan, Andreea Mihart, Dajana Jovanoska, Elena Livrinikj, Tamara Bokarici, Andreea Beleska, plus junioarele Ana Maria Gogu şi Raluca Tănase. Aceasta din urmă este convocată la lotul naţional de junioare.

La ora actuală, CSU Danubius se clasează pe locul 10, cu 12 puncte, provenite din patru victorii şi şase înfrângeri (golaveraj 189-218).  Primele confruntări de după reluare se vor derula astfel: pe 11 ianuarie (ora 17,30, TVR HD) - cu "U" Cluj, în deplasare, apoi acasă cu HC Zalău şi în deplasare la CSM Bucureşti. Obiectivul clubului gălăţean rămâne aceleaşi - evitarea barajului.

După turneul de la Brăila, de la finalul anului trecut, fetele s-au aflat într-o scurtă vacanţă, pentru petrecerea Revelionului, iar din 2 ianuarie s-au prezentat din nou la antrenamente.

O ultimă verificare înaintea reînceperii campionatului a avut loc sâmbătă, la Galați, unde elevele antrenorului Valeriu Costea au întâlnit o echipă din eșalonul secund - CSU Neptun Constanța, locul 2 în Divizia A. Gălățencele s-au impus foarte clar: 33-21 (15-10), principalele marcatoare fiind Livrinikj - 6, Taivan 5 și Safta 4.

Citit 1299 ori Ultima modificare Duminică, 07 Ianuarie 2018 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.