Surprize în lotul Oţelului la reunire. Cinci jucători noi, transferaţi pentru promovare
Foto: sursă foto Sorin Pană (Sportul ilustrat)

Surprize în lotul Oţelului la reunire. Cinci jucători noi, transferaţi pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Echipa de fotbal Oțelul Galați și-a încheiat vacanța miercuri seara, când a avut loc reunirea lotului şi primul antrenament din acest an. În tribune s-au aflat aproximativ 150 de suporteri, care au creat o atmosferă incendiară printr-un show pirotehnic, cântece şi scandări. „Pentru oraş şi această echipă mare, gândul să vă fie doar la promovare”, a fost mesajul fanilor de pe un banner afişat în momentul intrării pe teren a celor 28 de jucători prezenţi la primul antrenament.

Pe lângă cei trei jucători al căror transfer fusese anunţat anterior, Bogdan Matei (fundaș central, de la Academica Clinceni), Alexandru David (fundaș dreapta, AFC Hărman) şi Radu Necșulescu (mijlocaș central, FC Hermannstadt), Oţelul a mai avut alte două noutăţi la reunire, Andrei Puşcaşu (27 ani, mijlocaş ofensiv, fost la Dunărea Călăraşi şi Dacia Unirea Brăila) şi juniorul Mihnea Vlad, mijlocaş central venit de la Dinamo Bucureşti. 

Cei cinci şi-au început activitatea la Oţelul cu vizitarea muzeului clubului, avându-l ghid pe Cornel Moisescu, preşedintele clubului. „Este prima oară când văd aşa ceva, a fost impresionant şi totodată este foarte motivant, te simţi fotbalist la un club cu tradiţie, cu aşa istorie şi suporteri pe măsură”, şi-a mărturisit primele impresii Andrei Puşcaşu. 

O altă noutate a fost camerunezul Franklin Tebo, un fundaş central în vârstă de 19 ani aflat deocamdată în probe. De asemenea, a revenit la Oţelul şi gălăţeanul Robert Moglan (fundaş central şi mijlocaş defensiv), care urmează să semneze contractul în perioada imediat următoare. Robert Moglan are 21 de ani, este nepotul legendarului Valentin Ştefan şi deţinătorul recordului pentru cel mai rapid gol din istoria Oţelului, unul marcat după doar şase secunde de la startul unui meci disputat în Portugalia, în 2012, atunci la echipa de juniori B. Astfel, Robert Moglan s-a antrenat marţi alături de fratele său, Vlad, fundaş central promovat de la echipa de juniori la fel ca atacantul Andrei Munteanu.

La primul antrenament a fost o singură absenţă, cea a portughezului Ruben Silvestre, învoit pentru rezolvarea unor probleme personale. 

Antrenorul Alexandru Ciobanu s-a declarat mulţumit de achiziţiile făcute. „Va trebui să muncim din greu, pentru ca la final noi să fim cei care să sărbătorim promovarea, obiectivul nostru din acest sezon, unul în conformitate cu istoria clubului. Suntem mulțumiți că am reușit să aducem jucători cu experienţa eșaloanelor superioare, au calitate și sun convins că vor aduce un plus potenţialului echipei”, a declarat antrenor principal al SC Oțelul Galați.

Iulian Apostol, team-managerul echipei, a precizat că este posibil să se mai facă unul sau două transferuri.

Echipa gălăţeană va face prima perioadă a pregătirilor pentru retur în Galaţi, inclusiv în regim de cantonament la minihotelul de la stadion (22 ianuarie-2 februarie). Apoi, după ce vor fi susţinute primele două jocuri amicale - pe 7 februarie la Galaţi cu Dacia Unirea Brăila şi pe 9 februarie în deplasare cu Academica Clinceni - echipa va beneficia de condiţii foarte bune pentru nivelul ligii a treia, un cantonament cu jocuri de verificare în Turcia (Antalya) în perioada 14-23 februarie.

Oţelul este la jumătatea Ligii 3 pe locul patru în Seria 1, la doar două puncte distanţa de prima clasată, Aerostar Bacău. 

 

Lotul Oţelului, la reunire

Portari: Udeanu, Vlasie, Enache

Fundași: Al. Vasile, Al. David, Oprea, S. Ilie, B. Matei, R. Moglan, V. Moglan, Gâță, F. Tebo, Manău, Sevastian

Mijlocași: Sălăgeanu, Necșulescu, M. Vlad, I. Codreanu, I. Chiriac, Perju, Crihană, Bahnașu, Bîrlădeanu, Stoian, A. Pușcașu

Atacanți: Muscă, Cârjan, A. Munteanu

Citit 5233 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2018 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.