Simona Halep, în prima sa semifinală de la Melbourne

Simona Halep, în prima sa semifinală de la Melbourne
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Liderul mondial al tenisului feminin, românca Simona Halep a obținut, miercuri, o victorie categorică în sfertul de finală de la Australian Open. Halep s-a impus, scor 6-3, 6-2, în fața cehoaicei Karolina Pliskova (locul 6), care era una dintre principalele contracandidate la locul 1 WTA după acest turneu.

Cu un început ezitant, în care a fost condusă cu 3-0, Halep a atins nivelul cel mai înalt al tenisului său: deplasare, defensiva și agresivitatea pe retur, obținând nu mai puțin de nouă gameuri consecutive, încheind meciul în doar 73 de minute. Pentru Halep este cea mai performanță a carierei la acest turneu, fiind prima sa semifinală. ”Mă bucur să fiu în semifinală, am mai fost în 2008, la juniori. Chiar dacă nu a fost cel mai bun început de meci sunt sigură că m-am descurcat bine pe final. Totul a mers conform planului. Cred că sunt mai solidă pe retur, iar asta făcut diferența. Cu Kerber cred că va fi un meci diferit, dar trebuie să o iau pas cu pas, să nu mă gândesc acum la titlu”, a spus Halep imediat după meci.

Simona Halep o va întâlni, joi, pe Angelique Kerber (locul 16 WTA, campioana din 2016 de la Australian Open), care a trecut lejer de americanca Madison Keys (locul 20 WTA), scor 6-1, 6-2. În cealaltă semifinală se vor confrunta daneza Caroline Wozniacki (locul 2 WTA) și belgianca Elise Mertens (locul 37).

Pe tabloul de dublu, perechea Monica Niculescu/Irina Begu a pierdut, în semifinale, fața rusoaicelor Ekaterina Makarova/Elina Vesnina, scor 6-4, 6-3.

Citit 1626 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.