Simona Halep joacă excelent şi accidentată. Calificare fără emoţii în sferturi la Australian Open

Simona Halep joacă excelent şi accidentată. Calificare fără emoţii în sferturi la Australian Open
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, luni, la Melbourne, după ce a dominat categoric partida cu japoneza Naomi Osaka (72 WTA) şi s-a impus cu 6-3, 6-2.

Halep, care venea după un meci istovitor în turul anterior, unde a avut nevoie de aproape patru ore pentru a trece de americanca Lauren Davis, s-a impus în optimi în faţa niponei după o oră şi 19 minute de joc.

Partida a fost echilibrată doar în prima jumătate a primul set, Simona a salvat trei mingi de break la 3-2 pentru japoneză iar de acolo s-a desprins. Osaka a mai avut un singur moment în care a reînceput să spere, când a început setul secund cu break, dar apoi Halep a luat patru game-uri la rând, menţinând nivelul ridicat al jocului până la final.

Simona a spus la interviul de pe teren, imediat după terminarea disputei, că încă simte dureri la gleznă, unde s-a accidentat în primul tur. "A fost un meci excelent, sunt mândră că am fost foarte atentă şi am jucat fiecare punct foarte concentrată. Ştiam că Naomi loveşte foarte puternic, aşa că am schimbat des ritmul. Am lovit mai tare, mai încet, am vorbit despre asta cu staff-ul meu şi mi-a ieşit. Acest turneu arată deja ca un maraton. Încă simt accidentarea la gleznă, dar încerc să nu mă gândesc la ea. După acest turneu poate voi avea 2 zile libere şi va fi mai bine", a declarat Halep.

Astfel, sportiva din Constanţa reuşeşte să îşi egaleze cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, sferturile de finală, fază în care a mai ajuns la ediţiile din 2014 şi 2015. În ultimii doi ani, Halep pierduse în primul tur la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

În sferturile de finală, Halep va juca cu învingătoarea partidei dintre două jucătoare din Cehia, Karolina Pliskova (a şasea favorită) sau Barbora Strycova (cap de serie numărul 20).

Într-un alt meci din optimi disputat astăzi, Angelique Kerber (Germania, 16 WTA), care impresionase în turul anterior prin jocul excelent şi victoria categorică în faţa Mariei Şarapova (6-1, 6-3), a primit o replică extrem de puternică din partea sportivei Su-Wei Hsieh (88 WTA, 32 de ani, din Taipei. Kerber s-a impus cu mari emoţii, după ce a fost condusă cu set şi 5-4, scorul final fiind: 4-6, 7-5, 6-2.

Citit 1605 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2018 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.