HANDBAL | Un nou eşec la limită şi lucrurile se complică
Foto: Marian Burtoi

HANDBAL | Un nou eşec la limită şi lucrurile se complică
CSU Danubius a pierdut importantul joc de la Slobozia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină de handbal CSU Danubius a pierdut, scor 21-22, importanta partidă din deplasare cu HCM Slobozia, o contracandidată la evitarea retrogradării din Liga Naţională. Formaţia gălăţeană nu a făcut un joc rău, s-a aflat la conducere mult timp, dar n-a concretizat momentele bune şi, spre final, a scăzut încrederea în fazele ofensive, rezultând un nou rezultat frustrant: a doua înfrângere consecutivă la un singur gol diferenţă.

Prima parte a partidei a fost dominată de handbalistele echipei gălăţene, care au condus deseori cu trei goluri avans (2-5 în min. 11, 5-8 în min. 15, 7-10 în min. 19), cea mai mare diferenţă de scor în favoarea CSU Danubius fiind 2-6, în min. 12. La pauză s-a intrat cu avans minim pentru echipa gălăţeană, scor 13-14, pe care aceasta şi l-a menţinut până pe la jumătatea reprizei secunde. De acolo, pe fondul scăderii randamentului ofensiv, dar şi al arbitrajului ostil - elocvent este raportul aruncărilor de la şapte metri, gazdele 11 (10 transformate) iar CSU Danubius doar 3 - HCM Slobozia a întors scorul în favoarea sa şi s-a desprins la 21-18. În penultimul minut, formaţia din Galaţi s-a apropiat la un singur gol, dar numai atât s-a putut.

Partida a avut şi un moment tensionat în repriza a doua, când delegatul echipei gălăţene, Adrian Dima, i-a atras atenţia observatorului asupra deciziilor eronate ale arbitrilor. "I-am cerut explicaţii pentru prestaţia arbitrilor calm, deloc provocator, iar preşedintele clubului din Slobozia a pus gardienii să mă dea afară din sală", a povestit Dima, fost arbitru de handbal.

Cinci echipe între două puncte

După această etapă a 15-a, lucrurile în clasament s-au complicat destul de rău pentru CSU Danubius (12 p), care a coborât pe locul 11, primul ce duce la turneul de baraj, fiind depăşită de Slobozia (13 p). Rapid (locul 12) a învins pe "U" Cluj şi are tot 12 p. Totodată, a venit tare din urmă CSM Slatina, care a ajuns la 11 puncte, după o serie de rezultate foarte ciudate. Echipa din Slatina, care până în etapa a 11-a nu avea nici o victorie, a bifat un prim succes în deplasare cu HCM Roman (echipă care recent i-a pus mari probleme redutabilei CSM Bucureşti, 25-29 la Roman), apoi a învins acasă pe Rapid, iar acum a reuşit o nouă victorie, cel puţin surprinzătoare, în deplasare, la Corona Braşov - una din echipele valoroase ale campionatului. Pe ultimul loc (14) este "U" Cluj, dar tot foarte aproape, cu 11 puncte.

Pentru CSU Danubius, urmează meci pe teren propriu cu HCM Roman, sâmbătă, 10 februarie, antrenorul Valerius Costea spunând că evoluţia echipei din ultimele două deplasări (la Brăila şi Slobozia) îl fac să aştepte foarte încrezător această partidă.

"Am jucat bine, dar am cedat pe final, poate tot pe fondul lipsei de experienţă a unor fete. În ultima parte, s-au precipitat în atac, nu au mai avut încredere şi nu şi-au mai asumat responsabilitatea şuturilor sau pătrunderilor, nu prea am mai aruncat la poartă. Iau partea bună a lucrurilor, jocul echipei este în creştere. Fetele au atitudinea optimă, simt că supărarea acestor două înfrângeri la un singur gol se transformă în îndârjire, le motivează suplimentar. Sunt sigur că vom reuşi să o scoatem la capăt, cred că începând de la meciul următor, cu Roman", a declarat Valeriu Costea.

Marcatoarele echipei gălăţene la Slobozia au fost: Taivan 5, Safta 4, Sheiko 3, Daciana Balaban 3, Livrinikj 2, Stroia 2, Mihart 2.

Citit 1330 ori Ultima modificare Duminică, 04 Februarie 2018 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.