Dublă victorie gălățeană în Cupa României la FUTSAL | United, calificare sub ochii noului antrenor

Dublă victorie gălățeană în Cupa României la FUTSAL | United, calificare sub ochii noului antrenor
În imagine, Toader Ştefu, preşedintele United, alături de antrenorul Vitor Hugo Costa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipele de futsal participante în competiţiile naţionale s-au prezentat, în weekend, la meciurile primei etape a "Cupei României", United Galaţi (echipa de prima ligă) anunţându-şi noul antrenor principal după ce acesta a asistat la partida în care s-a obţinut calificarea în turul al doilea.

Cele două formații ale clubului gălăţean United au debutat cu dreptul în tradiționala competiție națională. Mai întâi au jucat juniorii Under 19, care au evoluat pe teren propriu în compania vasluienilor de la Internazionale, meci pe care l-au câştigat, la limită, cu scorul 2-1, prin reuşitele lui Crişan şi Petică. Competiţia, organizată separat pentru această categorie de vârstă, programează jocuri tur-retur, calificata urmând să fie stabilită la Vaslui, pe 25 februarie. Învingătorii au evoluat în următoarea formulă: Dincuţă, Vasiliu - Crişan, Boşneagă, Arhire, Petică, Grecu, Stratulat, Codrescu, Dorneanu şi Stan.

Prima echipă de la United (Liga I) s-a deplasat la Suceava, pentru întâlnirea cu Bucovina Vicov, din eşalonul al doilea. Succesul a fost unul mult mai clar, scor 10-3 (5-1) pentru gălăţeni. Autorii golurilor au fost: Cireş 2, Varela 2, Laşcu, Boubătrân, Crişan, Tudose, Petică şi Covaci. United s-a calificat, la seniori jucându-se într-o singură manşă. Următoarea adversară va fi Imperial Wet Miercurea Ciuc, în deplasare, data disputării urmând a fi stabilită ulterior.

Oficial, echipa a fost condusă de antrenorul secund Alexandru Tănăsilă, care a folosit următorii jucători: Wellington, Cătinean şi Păduraru - Laşcu, Varela, Borges, Burdujel, Cireş, Tudose, Boubătrân, Covaci şi Arhire.

Apoi, luni după-amiază, a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost prezentat noul antrenor principal al formaţiei de Liga I, după despărţirea de Cosmin Gherman.

Aşa cum "Viaţa liberă" anunţa la mijlocul săptămânii trecute, acesta este portughezul Vitor Hugo Costa Azevedo Rodrigues, fost campion al României ca jucător la City’us Tg. Mureş, care a şi asistat la partida de la Suceava. A fost antrenor-jucător la o echipă din Baku şi apoi a antrenat în Emiratele Arabe Unite.

Deşi United este pe locul al patrulea, Vitor Hugo spune că obiectivul echipei rămâne câştigarea campionatului. "A fost dorinţa mea să mă întorc în România, unde am petrecut momente frumoase şi am prieteni. Am avut această şansă, am vorbit cu domnul preşedinte şi am acceptat propunerea. Am venit aici ca să câştigăm campionatul", a declarat noul antrenor principal al vicecampioanei.

Primul meci de campionat pentru United Galaţi este programat luni, 26 ferbruarie, în deplasare, cu Dunărea Călăraşi. Până la finalul sezonului regulat mai sunt patru etape, iar United speră să mai urce cel puţin o poziţie în clasament, înainte de faza finală a Ligii I.

Citit 1588 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2018 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.