Oţelul a făcut o achiziţie de marcă în stafful tehnic, un antrenor ce a format jucători de echipa naţională

Oţelul a făcut o achiziţie de marcă în stafful tehnic, un antrenor ce a format jucători de echipa naţională
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Experimentatul antrenor Mihai Ciobanu revine, după 18 ani, acolo unde şi-a început cariera de tehnician, la Centrul de Copii şi Juniori de la Oţelul, a cărei activitate o va coordona.

Suporter Club Oțelul Galați, care a avut, încă de la startul proiectului, printre obiectivele principale reînființarea Centrului de Copii şi Juniori şi readucerea acestuia la un nivel performant, care să asigure dezvoltarea tinerelor talente fotbalistice gălăţene şi nu numai, a făcut ieri un  pas important în acest sens: antrenorului Mihai Ciobanu i s-a încredinţat coordonarea activităţii acestui Centru.

Astfel, din punct de vedere al staffului tehnic, viitorul Oţelului pe termen scurt şi lung este acum în "mâinile" familiei Ciobanu; tatăl se ocupă de progresul juniorilor, iar fiul, Alexandru, de echipa de seniori, pe care are misiunea, ca antrenor principal, să o ducă în acest sezon până la promovarea în liga secundă.

Mihai Ciobanu, care va împlini 58 de ani în luna mai, a fost timp de şase ani jucător al Oţelului, club unde şi-a început şi activitatea de antrenor, la nivel juvenil. Startul ca antrenor principal la nivel de seniori a avut la bază tot munca de la nivelul tinerelor talente. La sfârşitul anilor ’90, se ocupa de echipa de tineret-rezerve de atunci a Oţelului şi a trecut cu tot lotul la FCM Dunărea, în liga secundă. Lucra atunci cu o generaţie de excepţie, lansând spre marea performanţă mulţi fotbalişti care au ajuns să joace în prima ligă, iar doi dintre aceştia, Sorin Ghionea şi actualul team-manager al Oţelului, Iulian Apostol, au ajuns ulterior la echipa naţională. A trecut la CF Brăila, unde a mai lansat un fotbalist care a ajuns la "naţională", Bănel Nicoliţă. A revenit la FCM Dunărea, pe care a promovat-o în liga secundă în 2004, sezonul respectiv fiind ultimul la cârma unei echipe gălăţene, până acum doi ani, când prelua pe Metalosport. A mai antrenat pe FC Botoşani, Gloria Buzău (2010-2012) şi Delta Tulcea (2013).

În paralel, a contribuit din plin la formarea fiului Alexandru ca antrenor, avându-l alături la unele dintre echipele menţionate, fie ca antrenor secund, fie ca preparator fizic (foto din perioada când antrenau Glroia Buzău). În ultima perioadă, a sprijinit şi conducerea tehnică a echipei feminine FC Universitatea, iar acum se întoarce la Oţelul, clubul de suflet unde a antrenat ultima dată în anul 2000.

Citit 3703 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2018 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.